„A hiéna nem lesz vegetáriánus!” — Rendesen odavert Varga Zoltán a fideszeseknek a keddi ülésnapon

Dől a vár.

A sztrájk alapjog — mondta a parlamentben Mellár Tamás, a Párbeszéd képviselője, aki egyúttal szolidaritást vállalt a sztrájkoló tanárokkal.

Mellár hozzátette, ha sem a szükséges eszközöket, sem a tanszabadságot, sem az anyagi forrást sem tudja az Orbán-kormány biztosítani a tanárok számára, akkor nem tudnak

„kiművelt főket adni a hazának”.

Az Orbán-féle félfeudális gyarmati rendszerben nem kellenek az olyan emberek, akiket nem lehet irányítani. A miniszterelnöknek Mellár szerint csak olyan magyarokra van szüksége, akik szolgálják a rendszerét, beleértve a Mészáros Lőrinc-féle luxusszállodákon dolgozókat- mondta.

„Önök a történelem szemétdombján fogják végezni”

– tette hozzá.

Mellár Tamás beszédére Rétvári Bence reagált. Az államtitkár szerint nem a mostani, hanem a baloldali kormány vezette be a tandíjat, hogy a nehéz sorsú gyermekek ne jussanak oktatáshoz. Szavai szerint a Fidesz volt az, aki ezt kivezette. Rétvári állítása szerint a 90-es években bevezetett tandíj megfosztotta a szegény gyerekeket a tanulástól.

Hozzátette, hogy nem a Fidesz csökkentette a pedagógusok bérét. A baloldali kormányzásnak felrótta, hogy ők voltak azok, akik a tanárok egy havi bérét elvették, és a rendszerváltás után is az egyetlen olyan kormány voltak, amely elbocsátott 15 ezer tanárt. Rétvári Bence hangsúlyozta, hogy a jelenlegi kormány álláspontja szerint a következő pár évben nagymértékű béremelésekre lenne szükség.

Rétvári szavai szerint most az egészségügyi szektorban emelte a kormány jelentősen a béreket, ezután a pedagógusok következnek majd.

Varga Zoltán DK-s képviselő a korrupcióról és a jogállam leépítéséről beszélt. Azt a kérdést tette fel:

„lehetséges-e, hogy a hiéna egyszer csak vegetáriánus lesz?”

„Nem lehetséges!”

— adta meg a választ. Szerinte április 3-án az ellenzéki koalíció leváltja ezt a korrupt rendszert.

Úgy véli, a fő kérdés: maradunk-e az EU-ban, és jön-e majd onnan pénz, vagy nem, mert megunják a Fidesz-kormány korruptságát.

„Ennek a hazaáruló kormánynak mennie kell”

– zárta mondandóját.

Orbán Balázs államtitkárnak az meggyőződése, hogy a baloldali kormány nem bánt megfelelően az EU-forrásokkal, hiszen szerinte százmillárdok maradtak lehívatlanul. Emellett hangsúlyozta, hogy sok felesleges beruházás volt, főként a 4-es metró, amiről annyit mondott, hogy egy korrupciós ügy.

Orbán Balázs szerint az EU-ból való kilépés csupán egy egy „fantazmagória”, ezt csak a Jobbik akarta volna, ami viszont most az ellenzéki szövetséghez tartozik.

(via Telex)

Valódi Hírek