Kipakolt a magyar egészségügyről a rákospalotai Edit néni — Döbbenetes, amit állít (+videó)

40 ledolgozott év után 99 ezer forintos nyugdíjból él.

Barkóczi Balázsnak, az ellenzék újpesti és XV. kerületi jelöltjének adott interjút a választókerületben élő Edit néni, aki 40 éven keresztül teljesített egészségügyi szolgálatot, miközben ő maga betegként is megjárta a kórházak osztályait. Jelenleg havi

99 ezer forintos nyugdíjból él,

abból kéne a műtétjei árát is fedeznie.

Elképesztő történeteket mesélt el. A koronavírus-járvány alatt rosszul lett, és hiába hívta a háziorvost, a mentőket, leterheltség miatt egyikőjük sem jött ki érte.

„Három hét után vasárnap felhívtam az orvost, hogy most már nagyon rosszul vagyok, akkor hétfő reggel bevittek a kórházba. Kedden már a szívkórházban voltam, és műtöttek meg stroke-os szívleállással.”

Egy másik történetet is elmesélt. Pár éve eltört az ujja, és az orvos közölte vele, hogy ő azzal semmit sem tud csinálni. A magánrendeléseken 298 ezer forintba kerül a műtét, 100 ezer az altatás, összesen 500 ezer forintra jött volna ki mindennel együtt. Ezért inkább megvárta, hogy magától forrjon össze az ujja.

Egy másik alkalommal a nyaka tört el. Bevitték a műtőbe, ahol megborult a műtőasztal, és ő törött nyakkal

leesett a betonra.

Szerencsére ezt is túlélte.

„Nagyon sokat rontott az elmúlt években a bizalomhiány. Ma már egy orvosnak nincs ideje, se energiája arra, hogy egy beteggel közvetlen kapcsolatot ki tudjon építeni és beszélgetni tudjon, miközben a régi időkben egy háziorvos a betegeiről mindent tudott.”

– mondta Edit néni.

A teljes videót itt tudod megnézni, érdemes:

.

További hasonló tartalmakért >>ITT TUDOD<< követni Barkóczi Balázs oldalát.