Hihetetlen: 100.000 forintért vennék meg Orbánék a tanárokat, hogy reklámozzák a Paks2-t

Stílusos projekt.

Százezer forintot adna a Magyar Nukleáris Társaság (MNT) annak a pedagógusnak, aki részt venne a projektjükben, melynek célja, hogy a tanárok egy komplett oktatási anyagot készítsenek az atomenergia fontosságáról. A második helyezett 70.000 forintot, míg a harmadik 50.000 forintot kapna ezért — írta meg a napi.hu.

A projektet a kormány is támogatja.

Nem lehet tudni, hogy mindezt az alacsony tanári bérek kiegészítésének vagy „ajándéknak” szánja-e az MNT. Orbán szerint a nukleáris energiának csak pozitív hatásai vannak, ezért írhatta ki pályázatát a Társaság is.

A közoktatásban dolgozó természettudományi tárgyakat oktató tanároknak szóló projekt témája: A nukleáris energia pozitív bemutatása, melyre az MNT már várja a pedagógusuk jelentkezését. A pályázat célja, hogy a tanárok tanulói projektek segítségével dolgozzák fel a nukleáris technika témaköreit. Ennek hossza legfeljebb 10 oldal lehet.

Ezért a munkáért 100.000 forint lenne a jutalom.

Az MNT közleménye szerint tájékoztatni kell a közvéleményt, illetve fellépni az atomenergia helytelen és társadalomra veszélyes felhasználása ellen. A most kiírt pályázatban olvasható, hogy annak nyertesei a pénzjutalmon felül részt vehetnek a Társaság szakmai napján, és egy továbbképzésen is.

Valódi Hírek