„Orbán a bukásra játszik” — Parádésan levezette a televíziós, hogy mit miért csinál most a kormánypárt

Át van ez gondolva.

Hosszabb bejegyzéssel jelentkezett Facebook-oldalán csütörtökön Juszt László.

A tévés részletesen elmagyarázta, mi minden bizonyítja, hogy Orbánék a bukásra játszanak. Posztját változtatás nélkül közöljük.

Bocs! de ez most hosszabb lesz. Viszont a téma megkívánja.

Orbán a bukásra játszik. A közvéleménykutatásoknak soha nem hittem. Minden kutatás eredményének megismerése előtt az a kérdésem: ki rendelte a kutatást?

Ennyit erről. Viszont az, amit a gazdasággal tesz, az számomra azt jelzi, azzal gazdasági káosszal, amit most mesterségesen állít elő, már

nem ő szeretne foglalkozni.

Az üzemanyag ár korlátozására és annak következményeire gondolok. Jön a tavasz. Kezdődnek, kezdődnének a földeken a munkák. Kérdés: hogyan, ha a vidéki kis kutak sorra bezárnak?

Egy hektár felszántásakor az MTZ 80-as – persze függ a talaj nedvességtartalmától, a traktor állapotától, a traktor vezető szakértelmétől – 28-30 liter gázolajat “eszik meg”.

Nem sokkal fogyaszt kevesebbet, ha műtrágyát szór.

Ha Orbánnak valóban a megoldás lett volna a célja, – akkor a lengyelekhez hasonlóan – az áfát csökkentette volna. De nem! Így a benzin 480 forintos árából literenként 226,19 forint folyik be az államkasszába. 102,05 forint az áfa, 120 forint a jövedéki adó, továbbá az állami készletezést is megfizettetik, ami 4 forint 15 fillér.

Ezzel ez a kormány

havi újabb 90 milliárd ellopható pénzhez jut,

miközben százával teszi tönkre a magán kutakat, amelyek elsősorban a falvakat látják el. Ez azért is messzire visz, mert ha nem lesz üzemanyag, s elmarad a földek megművelése, az… az hova visz?

Nem ismerek olyan társadalmi rendszert, amely rendelettel kényszeríti a vállalkozókat arra, hogy ráfizetéssel vállalkozzanak!

Ez számomra azt jelenti, hogy Orbán arra játszik, hogy az utána következő kormányt, s ezzel a népet, – amelynek már érezhetően kezd elege lenni – totálisan ellehetetlenítse. Ő pedig – köszöni szépen – évszázadokra rendbe tette a családja és a barátai sorsát.

Valódi Hírek