Csúfos lebukás: Itt a bizonyíték, Matolcsy fia lakik a közpénzből közcélokra vásárolt 1,3 milliárdos luxusvillában (+fotók)

Óvatlan volt, kiderült.

Tavaly tavasszal írtunk arról, hogy Matolcsy Ádám, az MNB elnöke fiának luxusautóit fotózták le egy MNB-alapítvány által 1,3 milliárdért vásárolt luxusvilla kertjében.

Az autógyűjteményről a Partizán közölt videót 2021 áprilisában.

Gulyás Márton a videó elején arra hívja fel a figyelmet, hogy a Pallasz Athéné-alapítványokat arra hozta létre annak idején a Magyar Nemzeti Bank, hogy azokba a devizahitelek forintosításából származó többszáz milliárd forintnyi nyereséget kimenekítsék.

Ennek érdekében rengeteg nagy értékű ingatlant is vásároltak az alapítványok, többek közt a 12. kerületi Mátyás út és Alkony utca sarkán található luxusvillát.

Ez egészen véletlenül Matolcsy György szomszédságában található, és 1,3 milliárd forintnyi adófizetői pénzbe került.

Az épületben az alapítvány képzési- és tudományos központját kellett volna létrehozni, de a villában képzések és tudományos kutatások a mai napig sem zajlanak, azt ugyanis 2019 végén eladták a Seven House nevű, ingatlanforgalmazással foglalkozó cégnek, ami

a jelenlegi tulajdonos nevét nem árulja el.

Hadházy Ákos csütörtökön arról közölt bizonyítékot Facebook-oldalán, hogy a villában Matolcsy Ádám lakik:

Itt a bizonyíték: MATOLCSY GYÖRGY FIA, ÁDÁM LAKIK ABBAN AZ 1,3 MILLIÁRD(!) FORINTOT ERŐ PALOTÁBAN, AMIT A NEMZETI BANK ALAPÍTVÁNYA VÁSÁROLT „KUTATÓKÖZPONTNAK”.

Matolcsy Ádámot új feleségének közösségi média fotói buktatták le :”újra otthon” képaláírású fotója egy olyan szobában készült, amely jellegzetes, egyedi ablakai alapján kívülről is beazonosítható.

A luxusvillát 2015-ben az Önök pénzéből vette a Nemzeti Bank alapítványa (leginkább abból a gigantikus nyereségből, amit a devizatartalék forintosításakor szerzett).

Néhány év múlva eladták, most papíron Matolcsy Ádám barátjának Felis nevű magántőkealapjának érdekeltségébe tartozik. Száraz István könnyen megvehette az ingatlant, mert a cége a Nemzeti Banktól rendszeresen kap milliárdos megrendeléseket kommunikációs munkákra.

Korábban „csak” a Porsche-gyűjtemény egyik darabja alapján és a baráti tulajdonos alapján lehetett sejteni, hogy ki lakik a „kutatóközpontban”.

Most viszont már

biztosan tudható, hogy Matolcsy Ádám használja a devizahitelesek vérén vásárolt luxus ingatlant.

Néhány hét múlva választások lesznek, ilyen egyszerű dologról is dönteni kell: jó-e nekünk, hogy Matolcsy Ádám egy kutatóközpontban lakik?

Valódi Hírek