Völner Pál utódja úgy tudja, épp a Völner-botrány bizonyítja a Fidesz morális fölényét

Ragyogó okfejtés.

Szabó Tímea, Polt Péter legfőbb ügyész után Orbán Viktor kormányfőt is megkérdezte, hogy milyen személyes felelősség terheli azért, hogy egy kutatás szerint Magyarország az EU második legkorruptabb országa. Kérdezett rá a Párbeszéd Magyarországért politikusa, a Transparency International által készített felmérésre.

Szabó Tímea ugyanazokat a kérdéseket tette fel Orbán Viktornak, mint Polt Péternek, de még egy további kérdést is intézett a miniszterelnökhöz, ami azzal volt kapcsolatos, hogy a Schadl–Völner-ügyben miért nem vállalja Varga Judit igazságügy-miniszter a felelősséget.

Orbán a kérdésre nem válaszolt, helyette a Völner Pál-t váltó Répássy Róbert államtitkárt bízta meg válaszadással.

Az államtitkár elismerte, nem ismeri TI Korrupció Érzékelési Index alapjául szolgáló adatokat, majd azt is hozzátette,

„A baloldali politikusok soha semmiért nem vállalják a felelősséget”.

Az államtitkár úgy véli, a Fidesz morális fölényét jelzi az is, hogy Völner Pár azonnal lemondott az államtitkárságról, amint vele szemben bűncselekmény gyanúja merült fel.

— fejtette ki Répássy.

Répássy okfejtése szerint tehát akkor csökken majd a korrupció, ha Szabó Tímea szövetségesei is hasonló következetességgel vállalják a felelősségüket a velük szemben megfogalmazódott bűncselekmények gyanúja miatt. Az államtitkár szerint a büntetőeljárás a Schadl–Völner–ügyben azt bizonyítja, hogy

„Magyarország demokratikus jogállam, a törvény előtt mindenki egyenlő, a törvények mindenkire vonatkoznak és mindenkinek be kell őket tartani”.

–fejtette ki Répássy Róbert.

(via, 24.hu)

 

Valódi Hírek