„Visszaadjuk a Balatont a magyaroknak”: szimbolikus helyszínen tett fogadalmat az ellenzék a tó védelmére (+videó)

A Balaton mindenkié.

„Az elmúlt évek drasztikus beépítése, környezetrombolásai egyre inkább elveszik a Balatont a balatoniaktól.”

– kezdte Benedek Szilveszter, az ellenzék balatonfüredi és várpalotai jelöltje az Egységben Magyarországért sajtótájékoztatóját Tihanyban abból az alkalomból, hogy közös nyilatkozatot fogadjanak el a Balaton védelmében. A helyszín választás nem véletlen: az elmúlt időkben a tó kisajátításának, a milliárdos beruházásoknak a jelképe lett.

Rig Lajos, az ellenzék tapolcai jelöltje aggasztó problémának nevezte, hogy a Balatont kisajátítja a NER-t, és megígérte, hogy április 3. után a tó mindenkié lesz.

Potocskáné Kőrösi Anita siófoki jelölt szerint az ellenzék jelöltjei mind elkötelezettek a környezetvédelem mellett.

„Az elmúlt években gomba mód megszaporodtak az apartmanházak, azok a betonmonstrumok, amelyek körbezárják a Balatont, és nem egy esetben elzárják a Balaton-partot a magyar emberek elől. Gátat fogunk vetni ennek a végtelen part-rombolásnak, a kisajátításoknak, és vissza fogjuk adni a lezárt partszakaszokat.”

– tette hozzá.

Elekes István, az ellenzék keszthelyi jelöltje és Cserszegtomaj polgármestere arról beszélt, hogy az önkormányzatoktól minden pénzt elvettek. Attól fél, hogy a gyerekei már nem fognak olyan élővilágot és környezetet, amilyet ő, és számukra a Balaton nem lesz több egy hollywoodi filmben látott medencénél.

Steinmetz Ádám kaposvári jelölt a kisajátításokról beszélt, és megígérte, hogy az ellenzék felül fogja vizsgálni azokat a szerződéseket, amelyekben a közös tulajdon egy oligarchiához került.

A képviselők a sajtótájékoztató végén egyesével aláírták a közös nyilatkozatot.

Videó:

Valódi Hírek