Ne hagyd, hogy számláid porosodjanak, válts digitális faktoringra!

Ne hagyd, hogy számláid porosodjanak, válts digitális faktoringra!

A pénzügyi piacot sem kerülte el a digitalizáció, itt is megjelentek olyan új szemléletmódú cégek, technológiák, megoldások, mint például a digitális faktoring, amelyek a jövőt hozzák el a mába.

Habár a faktorálás nem újfajta finanszírozási mód, hazánkban viszonylag kevéssé ismert és alkalmazott, pedig számtalan előnye van a hagyományos banki finanszírozási módokkal szemben.

Mit jelent a faktorálás?

A faktoring a cégfinanszírozás egyik legegyszerűbb és rugalmas módja, amelyet már régóta alkalmaznak a világ számos országában, ennek ellenére hazánkban kevés cég hallott róla, és még kevesebben vannak tisztában a lényegével.

A faktoring a cégek likviditási problémájára kínál megoldást azáltal, hogy a faktorcég megvásárolja az ügyfél aktív, tehát még le nem járt vevőköveteléseit, és ezzel azonnal pénzhez juttatja. Leginkább a korlátozottan fizetőképes kis- és közepes cégeknek jelent optimális pénzügyi megoldást.

A faktorálás kockázatcsökkentő tényező, mivel a faktor a vevők fizetőképességét vizsgálja, így az ügyfeleknek védelmet biztosít a vevő nemfizetése, fizetési mulasztása esetére, másrészt elősegíti a partnerek közötti hosszú távú kapcsolatokat.

Okos megoldás: a digitális faktoring

A digitalizáció kínálta lehetőségeket kihasználva született meg a digitális faktoring, amely annyiban tér el a hagyományos faktoringtól, hogy ez esetben a teljes folyamat 100%-ban online, webes és mobil app-on keresztül gombnyomásra történik. Így időt, erőforrást és pénzt spórolhatsz meg cégednek, hogy a lényegre, a növekedésre, fejlesztésre koncentrálhass.

Hazánkban a FlexiBill egyedülálló, 100%-ban digitális faktoring szolgáltatást nyújt, hogy likviditási problémák ne akadályozzák céged fejlődését.

Digitálisan nyújthatod be igényedet a faktornak, amelyre pénzügyi algoritmus által kalkulált finanszírozási keretet és költségeket kapsz, így átlátható lesz a teljes folyamat, rejtett költségek nélkül. A szerződéskötés szintén digitálisan zajlik. Ezután gombnyomásra igényelheted egy vagy akár az összes számlád faktorálását. A számlaérték 90%-át azonnal, 24 órán belül elutalják cégednek.

A digitális faktoring által visszaszerezheted az irányítást pénzügyeid felett, a hosszú, 30-60-90 napos határidőre fizető vevőid miatt nem veszíted el fizetőképességedet. A digitális faktorálás igénybevételével folyamatos versenyelőnyt szerezhetsz versenytársaiddal szemben.

A digitális faktoring rugalmas megoldást jelenthet kezdő vállalkozások számára is, amelyek nem kaphatnak banki hitelt. Ráadásul ez a pénzügyi finanszírozás sokkal kedvezőbb, nincs szükség fedezetre, az ügyintézés egyszerű, gyors, átlátható, és a faktorálásnak nincs a céged teljesítményétől függő pénzügyi korlátja. A faktorálás díját csak abban az esetben fizeted, ha igénybe veszed azt, míg egy banki hitelt hosszú időn keresztül törlesztesz.

Élvezd a digitális ügyintézés nyújtotta előnyöket, ne várj hónapokig a pénzedre, használd ki a digitális faktoring előnyeit még ma!