Brutálisan elszállt az államadósság: Az ellenzék sokkoló számokat közölt

Orbánék mindent elloptak.

„Láthatjuk azt, hogy Magyarországot nem csak a korrupció brutális mérete sújtja, hanem az ebből kiinduló államadósság brutális szintje is”

– kezdte Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője az egyesült ellenzék gazdasági programbemutatóját.

„Csecsemőtől az aggastyánig csak a kamatokra 140 ezer forintot költ minden magyar évente. 2010 óta évente egy ezermilliárdos nagyságrenddel fojtogatja ez a költségvetést”

– folytatta. Hozzátette, hogy ebből a pénzből

három állami bérlakás-programot

lehetne finanszírozni.

„Magyarországon van pénz, de azért jut kevés az emberekhez, a munkavállalókhoz, mert lényegében Orbánék ellopják azt”

– mondta.

A tervek ismertetését Horváth Jácint, a DK nagykanizsai képviselőjelöltje folytatta.

„Április 3. után közös feladatunk lesz felszámolni az intézményesített korrupciót, lépésről-lépésre lebontani a Mészárosok, Garancsik és Tiborczok gazdasági mélyállamát. Az új kormány felül fog vizsgálni minden olyan nagyértékű kormányzati döntést és beruházást, amely során az Orbán-haverok korrupciós érintettsége felmerülhet.

Visszaadjuk az Orbánék által megcsonkított

Gazdasági Versenyhivatal jogköreit,

szabad kezet biztosítunk nekik, hogy a gyanús ügyekben eljárhassanak.”

– fogalmazott a DK jelöltje. Elmondta, hogy a korrupcióból származó vagyonokat elkobozzák és visszaadják majd a tisztességes magyar embereknek, akiktől ellopták azokat.

„A nemzetgazdaság jövőjét pedig a fiatalok jelentik, ezért a mainál sokkan erősebben fogjuk támogatni a startupokat, a fiatal vállalkozók és

kreatív ötletek elindulását.

Ezzel egyidőben pedig nem feledkezhetünk meg a hátrányos helyzetű térségek felzárkóztatásáról sem, mert Európa szívében nem lehetnek egy országon belül teljesen leszakadó térségek.

– ígérte a politikus.

Vajda Zoltán, az MSZP jelöltje Budapest 13. választókerületében arról beszélt, hogy soha nem látott magasságokba jutott az infláció, és a jegybank hasztalanul küzd ez ellen.

„Eközben a kormány a választási hajrában soha nem látott osztogatásba kezdett, amit persze üdvözlünk, hogy legalább néhány dolgot visszaad azoknak, akiktől elvett. De ne legyen senkinek kétsége, ha ez a kormány marad hatalmon, háromszorosan fogja visszavenni ezeket a pénzeket, amiket kiosztott.”

– figyelmeztetett.

Videó:

Valódi Hírek