Orbán ellen tüntetnek Szlovéniában — A NER lecsapott egy hatalmas értékű szlovén üdülőláncra

Hatalmas a közfelháborodás Szlovéniában.

Tüntetnek Ljubljana mellett már más szlovén városokban is mivel egy nagyon jól jövedelmező idegenforgalmi komplexum is Orbán és körei kezébe kerülhet — írja az Euronews.

Egy nagy múltú szlovén turiszikai láncot akar megszerezni a magyar kormány, amin a szlovének felháborodtak.

A helyi sajtó szerint a Jansa-kormány Orbán köreinek a kezére játssza az elegáns adriai szállodákat.

Az elmúlt években körülbelül hatszázezer vendég fordult meg ezekben a hotelekben.

A Száva-csoport tulajdonában lévő szállodákból, valamint termálfürdőkből és luxuskempingekből

hatalmas a bevétel.

Az amerikai társtulajdonos most kiszáll a bizniszből, de a szlovén állam amellett, hogy nem él elővásárlási jogával, az üzletrészt sem akarja megtartani.

Az eddigi információk szerint a Száva-csoportot a budapesti Atlantis Property szeretné felvásárolni.

A cég vezetője nem más, mint Komoczi Zsolt, aki már több nagy projektben is részt vett: többek közt egy visegrádi hotelberuházásban és egy budapesti szállodafejlesztésben Orbán vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető a neve, valamint régi üzlettársa Szivek Norbertnek , aki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezetője volt.

A szlovén lánc felvásárlását a Diófa Alapkezelő finanszírozhatja, amely Jellinek Dánielé, aki már megszerezte Tiborcz részesedését az Appein Ingatlanholdingban, másik cége Indotek pedig hozzásegíthetné az államot a Budapest Airport megvásárlásához.

A szlovén média szerint, a Száva-csoportra

NER-közeli olyan üzletemberek vetettek szemet.

A lánchoz tartozik három muravidéki termál, számos tengerparti üdülőhely, 18 szálloda, öt apartmankomplexum, öt élményfürdő, tíz wellness és három egészségügyi központ, összesen négy kemping, melyből kettő a luxus kategóriás.

https://hu.euronews.com/2022/02/08/veszharangot-kongatnak-szloveniaban-orban-koreihez-kozel-allo-magyar-kezbe-kerulhetnek-sza

Valódi Hírek