Bencsik Andrásban elpattant valami: Úgy tudja, Orbán bátorsága akadályozta meg az orosz-ukrán háborút (+videó)

Gurul a gyógyszer, ki tudja, hol áll meg.

„Valami nagyon veszélyes helyzet volt, amit Magyarország, vagyis személy szerint Orbán Viktor, valamint Szijjártó Péter ezeken a tárgyalásokon feloldott” — mondta Bencsik András a Sajtóklub vasárnapi adásában az orosz-ukrán feszültségről.

Az adásban többek közt az orosz-magyar kapcsolatokról értekeztek a múlt heti Putyin-Orbán találkozó kapcsán.

A Demokrata főszerkesztője szerint a NATO amerikai befolyással mindent megtett, hogy kirobbantasson egy orosz-ukrán háborút, és ez szerinte nagyon közel is volt.

„Az, hogy Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy Magyarország »jégtörő« szerepet visz, tehát ha megfagyna is a kapcsolat, mi jégtörők lennénk, ebben a hasonlatban benne van az a megfogalmazás, az a benyomás, az a vélemény, hogy valami nagyon veszélyes helyzet volt, amit Magyarország, vagyis személy szerint Orbán Viktor, valamint Szijjártó Péter ezeken a tárgyalásokon feloldott”

— fogalmazott.

Elmondta, szerinte közel voltunk ahhoz, hogy egy „Koszovó-típusú” háborús övezetté alakítsák a térséget. Ezt viszont szerencsére megúsztuk,

„Istennek legyen hála és hála Orbán Viktor bátorságának”,

illetve annak, hogy az uniós politikusokban a józan ész felülkerekedett.

Ezután Bayer Zsolt parádés logikával megpróbálta megmagyarázni, hogy a rendszerváltáskor az oroszok távozását követelő Orbán miért fut Putyin után.

„Ezek, illetve ezek elődei, itt negyven éven át Moszkva valagát nyalták. Ahogy jött a rendszerváltás, hétfőről keddre elkezdték nyalni Washington valagát, meg Brüsszelét. Mert igen, ezeknek lételeme a valag, és mindig van egy aktuális valag, amibe belé omlanak”

— fogalmazott, az ellenzékre utalva.

„Amíg Moszkva seggét nyalták, mi Fideszt alapítottunk, hogy a Nyugathoz menjünk, tartozzunk”

— tette hozzá, kiemelve, hogy Washington az új Moszkva.

(via Népszava)

Valódi Hírek