Kocsis Máté úgy tudja, Márki-Zay Péternek „nagyon beakadt” a miniszterelnök-jelölti vita

Megvédte a melegellenes népszavazást is.

Amikor Brüsszel és a Soros-féle szervezetek támadják Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt, akkor az a leghelyesebb, ha a magyar emberek döntenek — mondta az április 3-i gyermekvédelminek nevezett melegellenes népszavazásról a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában nyilatkozva.

Kocsis Máté kifejtette, mesekönyvekből, reklámokból, az internet különböző felületeiről olyan sze×uális irányultságokkal kapcsolatos propaganda árad a kiskorúakra, amit távol kell tartani tőlük.

Kizárólag a szülőknek van joga dönteni gyermekeik neveléséről.

Felidézte, hogy az Országgyűlés tavaly fogadta el a „ped0filellenes” és „gyermekvédelmi” törvényt, amelyről komoly vita alakult ki, az unió kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen, emellett nemzetközi médianyomás nehezedett az országra, a Soros-féle NGO-k, és álcivil szervezetek széles körű támadást indítottak a szabályozás ellen.

„Döntsenek az emberek, az a leghelyesebb”

— fogalmazott.

A kormánypárti politikus érthetetlennek nevezte az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének kirohanását a gyermekvédelmi törvény ellen.

„Minden anyát és apát felháborít az, amit Márki-Zay Péter mondott”,

amikor megkérdőjelezte, hogy az apa férfi és az anya nő — tette hozzá, jelezve: a baloldal jelöltje akkor járna el helyesen, ha megvárná a népszavazás eredményét, mintsem, hogy

„sértegeti a más véleményen lévőket”.

Kocsis Máté a Márki-Zay Péter által kezdeményezett miniszterelnök-jelölti vitáról szólva azt mondta, a

„vita nagyon beakadt a baloldali miniszterelnök-jelöltnek”.

„Ez a vita annyira fontos dolog nála, hogy most konkrétan vitában áll a nyugdíjasokkal, a vidékiekkel, a minimálbéresekkel, a fogyatékkal élőkkel, munkavállalókkal, újságírókkal, politikai elemzőkkel”

— tette hozzá.

A frakcióvezető az interjúban beszélt arról is, hogy a „gyermekvédelmi” törvény utolsó elemeként február 1-jétől elérhető a ped0fil bűnelkövetőkről szóló nyilvántartás, amivel lehetőséget kapnak a szülők arra, hogy ellenőrizzék azokat, akik a gyermekük körül felbukkannak.

Hangsúlyozta, a nyilvántartásban nevekre lehet keresni, olyan bűnelkövetőkre, akiket korábban gyermekek ellen elkövetett sze×uális bűncselekmény miatt ítéltek el.

(mti korrigálva)

Valódi Hírek