Botrány: Több ezer aláírást gyűjtöttek ellene a tataiak, Orbánék mégis luxusszállodát akarnak építeni az Öreg-tó mellé

A tó élővilágát is tönkretennék, csak hogy a fideszes kiváltságosok nyerészkedjenek.

A kormány és Tata fideszes vezetése a tatai polgárok megkérdezése nélkül akar luxusszállodát építtetni az Öreg-tó partjára, amivel veszélyeztetné a tó élővilágát — írta közleményében vasárnap Dr. Konczer Erik, a DK elnökhelyettese Komárom-Esztergom megye 1. választókörzetében.

„Az elmúlt hónapokban hiába gyűlt össze 6500-nál is több aláírás a beruházás ellen,

Orbánék a veszélyhelyzetre hivatkozva akadályozzák meg,

hogy a tataiak dönthessenek a városuk és a tatai tó élővilágát befolyásoló építkezés kapcsán, miközben a kormány gyűlöletkeltő népszavazására minden további nélkül sor kerülhet április 3-án”

— írta a politikus.

„A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy Orbánék hosszú évek óta nem hallgatják meg a tisztességes tatai polgárokat és az Öreg-tó sorsáról szóló népszavazást is hónapok óta akadályozzák. Orbán Viktornak és helytartóinak fontosabbak a kiváltságos kevesek érdekeit szolgáló felesleges luxusberuházások, mint az Öreg-tó élővilágának megvédése, vagy a tatai lakosok akaratának figyelembevétele. A tatai tó jövőjéről nem Orbánnak és Mészárosnak, hanem

a tataiaknak kell dönteniük”

— áll a közleményben.

„Ezért kell április 3-án Orbán gonosz, a kiváltságos kevesek érdekeit szolgáló kormányát leváltanunk és mihamarabb lehetővé tenni, hogy népszavazáson születhessen döntés az Öreg-tó jövőjéről”

— zárta sorait Konczer Erik.

Valódi Hírek