Varga Judit Brüsszelnek: A homosze×ualitás népszerűsítése akár hasznos is lehet

58 oldalas magyarázkodó levelet írt Brüsszelnek a melegellenes törvényről.

58 oldalon át győzködi levélben Varga Judit az Európai Bizottságot a melegellenes törvény létjogosultságáról — írt a pénteken a 444.

Megírtuk, hogy az igazságügyi miniszter a kormány nevében szerdán levelet küldött az EB-nek, mivel úgy gondolja, méltatlan az a támadás, amely Magyarország ellen a gyermekvédelmi törvény miatt zajlik, amely egyértelműen nemzeti hatáskörbe tartozik.

“Hazánk az Európai Unióhoz történt csatlakozásával nem a szuverenitásáról mondott le, csupán lehetővé tettük egyes hatáskörök közös gyakorlását. Ebbe azonban a magyar gyermekek nevelése nem tartozik bele.

Az kizárólag a magyar szülőkre tartozik”

— írta Facebook-oldalán még szerdán.

Az unió korábban írásban is kifogásokat emelt a gyermekvédelminek nevezett, valójában melegellenes törvénnyel szemben, amire a magyar kormánynak hivatalból válaszolnia kell, vagy legalábbis élhet ezzel a lehetőséggel egy megadott határidőn belül.

Varga levele a határidő utolsó napján, február 2-án érkezett Brüsszelbe.

Ha a törvényből bírósági eljárás lesz, az pénzbüntetéssel is járhat:

ezt szeretné elkerülni a magyar kormány.

Varga a levélben azzal érvelt, hogy a parlamentnek nem volt más választása, mint elfogadni a törvényt, mivel erre az Alaptörvény 9. módosítása kötelezte.

Hozzátette írásában, hogy a törvény korántsem annyira szigorú, mint amilyennek azVart a bizottság látja.

Levelében azzal érvelt, hogy a médiatartalmakat csak abban az esetben kell korlátozni a törvény alapján, amennyiben azok meghatározó eleme a nemváltás vagy a homosze×ualitás népszerűsítése.

Szerinte a kormány sehol nem állította, hogy a homosze×ualitás rossz dolog lenne, csak azt mondja ki a törvény, hogy az ilyen tartalmak károsak a kiskorúakra.

„A felnőttek esetében ugyanezek azonban akár még hasznosak is lehetnek”

— tette hozzá a levélben.

(kiemelt kép: Népszava)

Valódi Hírek