Dr. Dávid Ferenc: Tóni a pácban

Vélemény.

2021. január 21-i – „Sakáltanya Magyarországon” című írásomban nem kevés gúnnyal írtam Nagy Ádámról, Rogán Antal miniszter kabinetfőnökéről:

„A vélhetően nagy szakmai tapasztalattal rendelkező Rogán-beosztott helyet kapott az Antenna Hungária Zrt. igazgatóságában, valamint a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. felügyelőbizottságában. Fontos kapcsolódási pont, hogy Nagy Ádám a propagandaminiszter legkisebb fiának keresztapja, ami bizalmi viszonyt is feltételez. Keresztapa pedig nem akárki lehet, ezt igazolja a Szicíliából származó Corleone család története is.”

Aztán rádöbbentem, hogy maliciózus mondataim nem helyénvalók, hiszen itt sok ponton érintkező – mindannyiunk érdekeit súlyosan sértő – kapcsolati hálóról van szó, amit finom eszközökkel nehéz lesz felfejteni, ezért indokolt azt éles késsel szétvágni, megsemmisíteni.

Rogán nyakig ül a pácban, hiszen kiderült, hogy beosztottja (Nagy Ádám állami alkalmazott) vizsgacsaló és „mellékállásban” businessman, aki induló vállalkozásával – ismeretlen eredetű banki kölcsönnel – több száz milliós értékben ingatlant vásárolt az állam képviseletében eljáró Magyar Bírósági Végrehajtó Kar (MBVK) egyik gazdasági társaságától.

Az MBVK már letartóztatott elnöke (Schadl Gy.) intézte Nagy Ádám egyetemi vizsgáit, aki ilyen galád módon kívánt jogi diplomát szerezni. Rogán ehhez is asszisztált.

Nagy Ádám édesapja (Nagy András) is közel áll Rogánhoz, ezt korábbi tudósításokból is tudhatjuk:

  • Cili nemzetes asszonytól történő válása után Tóni miniszter a Nagy András tulajdonában lévő lakásban húzta meg magát, bérlői státuszban, illetve
  • az álomfrigy megszűntését követően – a vagyonmegosztásból eredően – N. András vett meg Rogán-Gaál Cecíliától egy balatonlellei nyaralót.

Természetesen nem kételkedem abban, hogy minden jogszerűen történt, és azt is remélem, hogy mindenki jól járt, és a Rogán-gyerekek sem éheznek. Mindenesetre furcsa háromszög alakult ki a két Nagy és Tóni miniszter részvételével.

Bizonyára egymásra találtak az érzelmek és az érdekek (ez önmagában nem bűn), csak attól van stichje ennek a viszonynak, hogy intim kapcsolatukba belekeverték az államot, mint munkáltatót, és mint üzletfelet. És innentől kezdve sorjáznak a kérdések.

  • Fizetett-e bérleti díjat Tóni miniszter Nagy Andrásnak, beosztottja édesapjának, és ha igen, mennyit?
  • Tudott-e arról, hogy beosztottja (aki egyik gyermekének keresztapja) a Magyar Bírósági Végrehajtó Kar cégével üzletelt és, hogy komoly hitelfelvétellel ingatlan vásárolt tőle?
  • Mit szólt/szól ahhoz munkáltatóként Rogán Antal, hogy barátja-beosztottja csalárd módon végezte/végzi felsőfokú tanulmányait?
  • Miként képviselheti tovább a vizsgacsaló Nagy Ádám a magyar államot az Antenna Hungária Zrt.-ben és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt-ben?
  • És legvégül: mikor hívják vissza Nagy Ádámot az igazgatósági – és felügyelőbizottsági tagságából, és mikor bocsátják el a minisztérium állományából?

Egyelőre több kérdésem nincs!

Dr. Dávid Ferenc

Valódi Hírek