A kormány intézete kikutatta, hogy Orbán intézkedéseit még az is imádja, aki magát Orbánt utálja

Így megy ez.

A magyar emberek elsöprő többsége támogatja a mindennapi életüket befolyásoló legfontosabb kormányzati intézkedéseket — írta a Magyar Nemzet pénteken, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) kutatására hivatkozva.

A felmérésből kiderült, hogy a családi adóvisszatérítés (88%) és a 13. havi nyugdíj (86%) a legnépszerűbb, bár arról nem ír a kormánypárti lap, hogy milyen és mekkora mintán készült a kutatás.

A megkérdezettek 83 százaléka támogatja a családok támogatását, 82 százaléka pedig a gyermekek védelmét, bármit is jelentsen ez.

„A rezsicsökkentés népszerűsége továbbra is töretlen (78%) és a benzinár befagyasztását is 10-ből 8-an támogatják.”

— írja a lap, kiemelve, hogy a magukat kormánykritikus válaszadóknak tartók között is háromszor, négyszer többen vannak a kormányzati intézkedésekkel egyetértők, mint az azokat elutasítók.

A gyermekek és a családok védelmével a kutatás szerint a kormánykritikusok kétharmada is egyetért és csak ötödük nem, hatoduk pedig bizonytalan a kérdést illetően.

A kormányt kritizálók leginkább a családi adóvisszatérítéssel (75%), és legkevésbé a rezsicsökkentéssel tudnak azonosulni (55%), bár így is több köztük a támogató, miközben viszonylag magas, 15 százalék körüli közöttük a bizonytalanok aránya.

 

Valódi Hírek