Lehull a lepel: Hosszas várakozás után megvan, ki lehet Völner Pál utódja

Véget ért a casting?

A 24.hu bennfentes értesülései szerint a Fideszben eldőlt, ki indul az esztergomi választókerületben a kenőpénzmilliók elfogadásával lebukott Völner Pál helyett.

Völner helyét a portál információi alapján Erős Gábor, Esztergom fideszes alpolgármestere veheti át a Komárom-Esztergom megyei 2-es választókerületben.

Erős Gábor / fotó: szeretgom.hu

Az 50 éves politikus 2014 óta önkormányzati képviselő a választókerület központjában, a 2019-es önkormányzati választás után pedig alpolgármesterré választotta a fideszes többségű testület.

A politikus korábban futball-játékvezetőként és -asszisztensként dolgozott.

A potenciális jelöltet megkereste a 24.hu, aki úgy reagált,

sejtem, miért keresnek„.

Hozzátette, hogy az országos választmány dönti el, ki indul a körzetben, és még várják a döntést. Arra a kérdésre, hogy ő vállalná-e a felkérést, úgy reagált, még meg kell beszélnie a családjával.

Völner Pál 2010 óta egyéni képviselő az esztergomi központú választókerületben, azonban a botránya miatt biztosra vehető, hogy nem indul. A körzet azon kevés helyszínek egyike, ahol a Fidesznek még nincs jelöltje a 2022-es országgyűlési választásra, még annak ellenére sem, hogy a voksolás időpontját már kihirdették.

A portál információ szerint már a választókerületi Fidesz-elnöki pozícióra is megtalálták a jelöltet Völner helyett. Utódja Esztergom kormánypárti polgármestere, a MOL-vezér, Hernádi Zsolt unokaöccse, Hernádi Ádám lehet. A 24.hu megkeresésére nem reagált a politikus.

A Fideszben általában az országgyűlésiképviselő-jelölt tölti be a választókerületi elnöki tisztséget, azonban úgy tűnik, Esztergom kivételt jelenthet. Ez egyúttal arra is utalhat, hogy

a kormánypártok arra készülnek, a Völner-botrány után elbukják az esztergomi választókerületet.

(24.hu/Nyugati Fény)

Valódi Hírek