Kiderült: Nyolcfős stáb dolgozik rajta, hogy Varga Judit mindig mindenhol tip-top legyen

Átlag 720 ezer forintos fizetést kapnak fejenként.

Egy hónap után válaszolt az Igazságügyi Minisztérium és a Külügyminisztérium arra közérdekű adatigénylésre, amelyet a 444.hu küldött nekik, és amelyben azt kérdezték: pontosan kik és milyen beosztásban dolgoznak a miniszterek kommunikációs és sajtómunkatársaként, és milyen javadalmazásban részesülnek.

Mindkét minisztérium ugyanazzal a hivatkozással tagadta meg a részletes információk közlését: azt írták, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) 2015-ös állásfoglalása alapján indokolatlan, hogy ugyanazokat az adatokat megismerhesse a közvélemény egy döntés-előkészítéssel és napi ügyintézéssel foglalkozó közszolga, mint egy választott politikus esetén – ezért csak összesített információkat osztottak meg.

Ebből az derült ki, hogy az Igazságügyi Minisztériumban Varga Judit oldalán 8 fő folytat kommunikációs- és sajtótevékenységet, sajtófőnöki és ügyintézői beosztásban, határozatlan idejű kormányzati jogviszony, valamint szerződéses jogviszony keretében.

Ők együttesen havi

bruttó 5,77 millió forint

illetményt, illetve megbízási díjat kapnak ezért, ami

havi átlagban 721 ezer forint

bruttót jelent fejenként.

(Varga Judit Facebook-oldaláról annyi kiderül, hogy a Grazmel Photography rendszeresen készít számára profi fotókat.)

Varga Judit fonottkalácsot készít

A Külügyminisztériumban ugyanez a stáb 9 fős. Ők 9-en együtt 7,74 millió forint bruttót visznek haza, ami fejenként átlagosan 859 ezer forint bruttóra jön ki havonta. Szijjártó stábja annyival profibb, hogy neki sajtófőnök-helyettese is van.

A kérdés aktualitását az adta, hogy a kormánytagok egyre aktívabb kommunikációs tevékenységet folytatnak, elsősorban a közösségi médiában, és ez a kormányon belül a teljesítményük fontos fokmérője lett.

Varga és Szijjártó naponta tucatnyi, nem ritkán annál is több profi képpel töltik fel oldalaikat, és hetente több videó is készül a Facebook- és Instagram-profiljaikhoz. A kormányzati intézkedéséket is egyre sűrűbben jelentik be ilyen formában.

(via 444.hu / telex.hu)

Valódi Hírek