Tordai Bence: A Fidesz a bukása után gyorsan egy közepes méretű párttá zsugorodhat össze

Sokan fogják a börtönben végezni, megcsappan a támogatóik száma – véli az ellenzéki politikus.

Azért nem kért helyet a Párbeszéd listáján, mert egy könnyen megnyerhető körzetben, Budapest 4. számú választókerületében indul – mondta a 168 órának adott interjúban Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője.

Ha valaki egy szinte biztos győztesnek számító körzetet nem tud megnyerni, akkor ott valami probléma van, és valószínűleg listáról sem érdemes bevinni az Országgyűlésbe.

Az eldőlt, hogy a szavazólapon a listánál az előválasztás öt miniszterelnök-jelöltje fog szerepelni – mondta Tordai, hozzátéve, hogy nem merült fel, hogy Gyurcsány Ferenc ne szerepeljen a listán.

Tordai szerint Márki-Zay Péter államférfihoz méltóan viselkedett, amikor lemondott a hetedik frakció igényéről.

Tordai szerint Márki-Zay saját frakció nélkül is rendelkezik politikai hátországgal, ráadásul miután a civil világból érkezett, nem tenne jót a kampány dinamikájának, ha most pártépítésen szorgoskodna.

Szerinte ha a Fidesz összeomlik, lesz tér a jobboldalon, az üres térfelet akár két-három párt töltheti majd be.

A Fidesz összeomlásához Tordai szerint egy áprilisi vereség, majd a bűnüldöző szervek és a független igazságszolgáltatás működése kell.

„Sokan azért húznak a Fideszhez, mert ők a regnáló hatalom: az emberek egy része fejben már azonosítja az államot és a pártot. Nem is alaptalanul, hiszen erre masszívan rájátszik a Fidesz gépezete.

A hatalomból való kikerülésük után egyből megcsappan a támogatóik száma, sokan fogják a vezetők közül börtönben végezni, és néhány év alatt a Fidesz egy közepes méretű párttá zsugorodhat össze, ami nagyon jót fog tenni nekik és az országnak is.”

– fogalmazott Tordai Bence.

Valódi Hírek