Rotyis Bálintnak nem tetszik, hogy az ellenzék kritizálja az Orbán-kormányt

Szerinte nincsenek tekintettel az emberek érdekeire.

Az ellenzék mindig az ellenkezőjét képviseli annak, amit a kormány tesz – mondta Rotyis Bálint, a Nézőpont Intézet elemzője vasárnap, az M1 aktuális csatornán.

Rotyis Bálint úgy tudja, Márki-Zay Péter korábbi mondatai alapján „a baloldal nem ért egyet a rezsicsökkentés intézményével”, továbbá a baloldal üzletként tekint az egészségügyre, ami egyértelműen árnövekedéshez, az állami biztonság visszaszorításához vezetne.

Egy felelős ellenzéktől a kritikák mellett elvárható lenne, hogy amit tesz, azt okosan tegye – fogalmazott Rotyis Bálint, hozzátéve, hogy az ellenzék ezzel szemben mindig csak az ellenkezőjét képviseli annak, amit a kormány képvisel.

Rotyis Bálint, a Nézőpont Intézet „elemzője”

A fideszes papagáj példaként említette erre a rezsicsökkentés, valamint az üzemanyagok és az alapvető élelmiszerek árstopjának bevezetését. Azt mondta, az ellenzék nem mérlegelte, hogy milliók járnak jól ezekkel az intézkedésekkel, hanem csak mindenképpen ellent akartak mondani az Orbán-kormánynak.

Ebben pedig van egy verseny az ellenzéken belül: minden párt próbálja minél erősebben kritizálni a kabinet döntéseit, miközben nem veszik figyelembe, hogy számos kormányzati intézkedés a baloldali szavazók tetszését is elnyerte – vélekedett Rotyis Bálint.

Kiemelte, a Fidesz azért is vezetheti már több mint egy évtizede a pártok versenyét, mert ha a kormánypártok látnak egy problémát – legyen az akár nemzetközi méretű -, mindig megpróbáltak az emberek érdekeit szolgáló választ találni.

Rotyis Bálint példaként hozta az alapvető élelmiszerek árának maximálását, hozzátéve, hogy az kifejezetten előnyös a szegények számára.

NYF-kommentár: Ezzel szemben a valóság az alábbi képen látható.


.

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek