Tatabánya fellázadt a Fidesz diktatórikus döntése ellen: Megüzenték Orbánnak, ellenállnak az elnémítási kísérletnek

Dobrev Klára is támogatásáról biztosította őket.

A tatabányai közgyűlés fideszes kezdeményezésre tavaly decemberben úgy határozott, hogy az önkormányzatnak év végéig minden olyan kötelezettségét fel kell mondania, ami a lakosság informálására irányul: a honlap, a közösségi média, az online megjelenés, a helyi újság, valamit a közgyűlés közvetítése is ide sorolható.

Tatabányán tehát a lakossági tájékoztatás szünetel: ez azt jelenti, hogy a szokásos módokon nem adhatnak hírt a várost érintő fontosabb ügyekről.

A diktatórikus döntés ellen közös sajtótájékoztatót tartott pénteken Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya polgármestere, Konczer Erik, az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje Komárom 1. választókörzetében, Dobrev Klára, a DK EP-képviselője és Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője.

Szücsné Posztovics Ilona elmondta: a rendelet sérti az alaptörvényt, az önkormányzatokról szóló törvényt, és a tatabányaiak alapvető tájékoztatáshoz való jogát, ezért nyílt levélben fordult Bencsik János fideszes országgyűlési képviselőhöz, aki azt válaszolta: ő tehet a kialakult helyzetről, mert nem biztosította a békét háttéralkuk megteremtésével, ahogy korábban a fideszes városvezetés tette.

Konczer Erik úgy fogalmazott: meg fogjuk mutatni, hogy sem Schmidt Csaba Fidesz-KDNP-s frakcióvezető, sem Bencsik János országgyűlési képviselő nem hallgattathatja el a városunkat és demokratikusan megválasztott vezetését, ezért

alternatív felületeken, online, kézből terjesztett szamizdat kiadványokkal

fogjuk közvetlenül tájékoztatni a tatabányaiakat a közös ügyeinkről.

„Tatabánya nem hallgat el, el fogjuk mondani a véleményünket az országgyűlési választáson is, amikor leváltjuk az Orbán-kormányt” – jelentette ki az ellenzék tatabányai képviselőjelöltje.

Dobrev Klára hangsúlyozta: ahogy Tatabánya, úgy az ország sem fog elhallgatni.

„Ki fogunk állni az emberek megfélemlítése, elhallgattatása, a szabad, független média bekebelezése ellen. Az, hogy az Orbán-kormány megpróbál elhallgattatni egy szabad várost 80 nappal a választás előtt, az az ország ügye is.” – jelentette ki.

Dobrev Klára azt üzente a kormánynak: árpilis 3-án meg fogjuk mutatni, hogy igazságos, tisztességes, demokratikus Magyarországot tudunk teremteni, ehhez pedig mindenkire szükségünk van, mert április 3-a az igazságról is fog szólni.

Barabás Richárd a márciusi ifjak sajtószabadságról és a cenzúra eltörléséről szóló követelésére emlékeztetett.

„Abszurd, hogy a bántalmazó, büntető, kizsákmányoló NER-rendszerben ma még ugyanezzel a próblémával kell küzdenünk, hogy Orbán és csatlósai egymás után szállták meg a független média intézményeit, és egy olyan álvalóságot teremtettek, amely kárt okoz az egész országnak. A cenzúra azonban már nem sokáig fog tartani, április 3-án visszavezetjük az országot oda, ahová tartozik, a szabadság, a jogállamiság világába”

– jelentette ki a Párbeszéd szóvivője.


.

Valódi Hírek