Nincs vége: Újabb hangfelvétel szivárgott ki — havi 200 ezerrel akarták megvesztegetni a roma képviselőket

Azt mondták nekik, ők fogják megmenteni a Fideszt.

Ti fogjátok megmenteni a Fideszt! – ezzel próbálta lelkesíteni az Országos Roma Önkormányzat képviselője a Lungo Drom tagjait a Népszava birtokába került újabb hangfelvételen.

Nemrégiben került a lap birtokába egy hangfelvétel, amelyen Sztojka Attila kormánybiztos próbálja zsarolni és fenyegetni az ORÖ tagjait, hogy azok a Fidesznek kedves jelöltet tegyék a listájuk élére.

A botrány most tovább gyűrűzik: az újabb hangfelvételből kiderült, hogy miután Sztojka tavaly december 7-én bejelentette a Roma Közéleti Akadémia megalakítását, a még aznap összeülő Lungo Dromos ORÖ-képviselőket kész szerződés várta arról, hogy kapnak havi bruttó 200 ezer forintot, ha jelentkezőket gyűjtenek egy kommunikációs tréningre.

A képzést Zalaszentlászlón tartanák, nyolc hónapig tartana, 20 fős csoportokban összesen 400-an részesülnének benne.

Az alku szerint a képviselőknek semmi más dolguk nem volt, mint a szerződést megkötni, majd mindenkit buzdítani a kommunikációs tréningen való részvételre.

„Lesz még további szerződés is, valószínűleg magasabb összeggel”

— ígérte a hangfelvételen Farkas Félix, aki egyébként az a Fideszhez közel álló jelölt, akit a kormánypárt a lista élén szeretne látni. A hangfelvétel szerint arról is beszélt, hogy akár milliárdos nagyságrendű visszafizetési kötelezettsége is lehet az országos önkormányzatnak, továbbá zárolhatják az ORÖ számláját, akkor pedig a képviselők se kapnak tiszteletdíjat.

Ennek a kieső jövedelemnek a pótlására kerestek alternatív megoldásokat, így jött képbe a Roma Közéleti Akadémia. Farkas arról is beszélt, hogy a kormány szándékai szerint rendbe kell tenni az ORÖ-t, ez

a kiadott feladat.

Egy képviselő megjegyezte, hogy harminc körzetben a Lungo Drom dönti el, melyik jelölt nyer, ezért

„meg kell kérni a Fidesztől az árát!”.

„Ha nekik kell a harc, akkor fizessék meg!”

– mondta egy másik ORÖ-tag.

Valódi Hírek