Kifakadt a háziorvos: Csődöt mondtak Káslerék, ennyit kell várni egy csípőprotézis-műtétre

Drámai adatok.

Az orbáni egészségpolitika összeomlásának újabb bizonyítéka, hogy tovább nőttek a már korábban is rekordhosszúságú várólisták – közölte pénteken Dr. Komáromi Zoltán háziorvos, az egységes ellenzék egészségügyi szakértője.

Komáromi kijelentette: hába állnak helyt hősiesen a koronavírus járvány ötödik hullámának kapujában is az egészségügyi dolgozók, az Orbán-kormány csődöt mondó egészségpolitikájának és a folyamatos létszámhiánynak a következményeként az elmúlt hónapokban tovább nőttek a már korábban is történelmi hosszúságú várólisták.

A legfrissebb adatok alapján 2022 januárjában Magyarországon átlagosan

  • egy csípőprotézis műtétre 528 napot,

  • térdprotézis műtétre pedig 471 napot

kell várni – ismertette a szakember.

Komáromi Zoltán hozzátette: megengedhetetlen, hogy Európa szívében 2022-ben a gyógyulnivágyó, tisztességes magyar állampolgároknak közel másfél évet kell fájdalommal együtt élniük olyan műtéti beavatkozásokra várva, amelyek jelentősen javítanák a mindennapi életminőségüket.

„A kormányváltás után az új kormány célja lesz egy év alatt fokozatosan megteremteni annak a feltételeit, hogy egyetlen várólista se lehessen hosszabb két hónapnál.

A DK meggyőződése, hogy orvosolni kell a létszámhiányt, tisztességes munkakörülményeket, erkölcsi és anyagi megbecsülést kell teremteni az egészségügyben dolgozóknak, hiszen pontosan tudjuk, hogy embert csak ember tud gyógyítani.”

– jelentette ki a szakember.

(dkp.hu)

Valódi Hírek