Hadházy torkig van, veszélyeztetés miatt feljelentést tett a keleti „vakcinák” ügyében

Szerinte Orbánék „elképesztő körülmények között” engedélyezték a kínai és az orosz vakcinát.

A független képviselő csütörtökön a közösségi oldalán tudatta az alábbiakat:

„Feljelentést tettem hivatali visszaélés és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt az eddig eltitkolt, de kiperelt -és szerencsére amatőr módon kisatírozott dokumentumok alapján.

A papírok a kínai és az orosz oltóanyagok engedélyezésének elképesztő körülményeiről szólnak. Ez egyszerűen európai országban nem maradhat büntetlenül, ha nem ez alatt a kormány alatt, akkor majd utána, amikor a következményekről is több adatunk lesz (hiszen most a kormány eltitkolja a legalapvetőbb statisztikákat is)

Az előzmények >>ITT OLVASHATÓK<<.”

Még 2021. december 21-én tette közzé közérdekű adatként a Transparency International Magyarország az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezésegészségügyi Intézet (OGYÉI) „Sinopharm” és a „Sputnik V” oltóanyagok hazai engedélyezésével kapcsolatos iratokat, az OGYÉI pedig az iratok egy részét kitakarta a bírósági tiltás ellenére.

Hadházy Ákos láthatóvá tette ezeket a részeket, emiatt is fordult a rendőrséghez. Figyelmeztetett, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) egyik vakcinát sem hagyta jóvá a mai napig.

A képviselő szerint olyan tényeket próbáltak meg eltitkolni a nyilvánosság elől a két oltóanyaggal kapcsolatban, mint hogy:

– A teljeskörű helyes laboratóriumi gyakorlat megállapításra és ellenőrzésre nem volt lehetőség

– A dokumentáció csak a gyártásfejlesztés kísérleti stádiumát, laborméretű gyártási eljárást mutat be, melynek több lépése manuális sterilfülke alatt történik, ami növeli a hibaforrások, így a hibás gyártás lehetőségét

Több lényeges, a hatékonyságot és biztonságot érintő vizsgálat hiányzik.


.

Valódi Hírek