Varga Judit úgy tudja, Brüsszelben már elindult a magyar választási kampány

Agresszív kampányra készül.

Agresszív kampányra kell készülnünk, amiből az uniós intézmények már most kiveszik a részüket — mondta Varga Judit a Magyar Hírlapnak adott interjújában.

A hétfőn közölt interjúban az igazságügyi miniszter arról beszélt, nincsenek illúzióik:

„egyre nagyobb nyomást helyeznek majd a kormányra:

Brüsszelben már elindult a magyar választási kampány”.

Varga szerint nagyon komoly küzdelmeket folytatnak az uniós döntéshozókkal a melegellenes (általuk gyermekvédelminek nevezett) törvényről, amelyek többsége zárt ajtók mögött zajlik, bár ő szívesen bemutatná,

„milyen hihetetlen érvelések mentén ragaszkodik egy-egy tagállam képviselője a balliberális fősodorhoz”.

Hozzátette: a magyar kormány mindig kész a párbeszédre, de süket fülekre találnak. A jogállamisági jelentésekről úgy fogalmazott:

„mi, a kormány részéről mindent megtettünk azért, hogy a jelentés legalább az objektivitás és a kiegyensúlyozottság minimális követelményeinek megfeleljen. Részletes elemzéseket juttattunk el a bizottsághoz, hogy segítsük munkáját a jelentés előkészítése során, amiket lényegé­ben figyelmen kívül hagytak”.

Azzal kapcsolatban, hogyan kell értelmezni a melegellenes törvényt a Netflix vagy az HBO esetében, azt mondta:

„A törvény biztosítja, hogy a gyermek nevelésébe a szülőn kívül senki ne szólhasson bele. A szülőnek tehát jogában áll eldönteni, hogy gyermeke milyen tartalmat nézzen például az ön által említett, fizetős tartalomszolgáltató felületeken.

A balliberális politikusok hisztériakeltésével ellentétben tehát az új törvény semmiféle cenzúrát nem alkalmaz, nem tilt be filmeket vagy könyveket”.

Arról, hogy merre tart az EU 2022-ben, úgy fogalmazott:

„meg fognak mozdulni az euró­pai politika tektonikus lemezei”.

Emlékeztetett, hogy a magyar országgyűlési választások mellett választásokat tartanak Franciaországban is. Úgy fogalmazott:

„Agresszív kampányra kell készülnünk, amiből az uniós intézmények már most kiveszik a részüket. Az olyan erényekre, mint a türelem vagy a józan gondolkodás, nagyobb szükségünk lesz, mint valaha, hiszen láthattuk, hogy ha Magyarország megbüntetéséről van szó, a balliberális oldal nem ismer határokat”.

Valódi Hírek