Még élt, amikor rátaláltak — Újabb részletek derültek ki Homonnay Gergely halálával kapcsolatban

Egy olasz lap részleteket közölt.

Újabb részleteket közölt az olasz La Repubblica Homonnay Gergely halálával kapcsolatban.

A Repubblica úgy tudja, Homonnay az újévi koccintás után lement a csigalépcsőn a törökfürdőbe, ahová csak tagok léphetnek be.

Déli 12-kor, amikor a klub tulajdonosai hívták a mentőket, az író még élt, de nehezen lélegzett és lényegében nem volt eszméleténél.

Az újraélesztésére vonatkozó próbálkozások kudarccal végződtek, az író 13 óra 17 perckor elhunyt.

Holttestét a Tor Vergata poliklinikára szállították. Itt végzik el azokat a vizsgálatokat, amelyek alapján kiderül, hogy kábítószer-túladagolás okozhatta-e Homonnay halálát.

A Repubblica szerint a Homonnay holmija között a szekrényében egyelőre beazonosítatlan port és folyadékot is találtak. Előbbiről azt írják, szabad szemmel sem a kokainra, sem a heroinra nem hasonlít.

A vizsgálatok derítik majd ki, hogy esetleg GHB (köznapi nevén Gina) lehetett-e a Homonnaynál talált szer. Mindenesetre a lap szerint aki a klubban ismerte őt, az nem titkolta, hogy gyakran a randidrognak is tartott GHB-t használta az elhunyt író.

A rendőrség időközben elindított nyomozása nem csak a túladagolás kérdését próbálja vizsgálni – írja a Messaggero, hanem a telefonhívásai és üzenetei átvizsgálásával azt is, hogy kivel töltötte az utolsó óráit Homonnay.

(La Repubblica / Messaggero / hvg.hu)

 

Valódi Hírek