Ez még hiányzott: Mostantól saját bankja is van az Orbán-famíliának

És te mit kaptál karácsonyra?

Megvásárolta a Gránit Bank többségi tulajdonjogát Tiborcz István holdingcége, a BDPST Zrt. – tudatta csütörtökön a „vállalkozó”.

A miniszterelnök veje kifejtette: tőkeemeléssel biztosítanák a bank további dinamikus növekedéséhez szükséges tőkét. A BDPST Group célja, hogy a befektetéssel tovább diverzifikálja a cégcsoport tevékenységét – magyarázta.

A friss zsákmánnyal a BDPST Group 57 százalékot szerez „a hazai bankszektor leggyorsabban növekvő, digitális üzleti modellt megvalósító bankjában”, a tranzakció zárásához szükséges pénzügyi felügyeleti engedély iránti kérelmet már be is nyújtották a Magyar Nemzeti Bankhoz; az elbírálás folyamatban van.

„Cégcsoportunk elkötelezett pénzügyi befektetőként hosszú távon kívánja támogatni a Gránit Bank üzleti stratégiáját. Tőkeemelés formájában biztosítani kívánjuk a bank további dinamikus növekedéséhez szükséges tőkét.

A BDPST Group célja, hogy a befektetéssel tovább diverzifikálja a cégcsoport tevékenységét. Hiszünk a Magyarországon, de globálisan is átalakuló pénzügyi szektor üzleti lehetőségeiben, ezért is kerestünk olyan befektetést, ahol a jövő sikereinek zálogát jelentő digitális szemlélet már adott”

– emelte ki Tiborcz István, a BDPST Group tulajdonosa.

Valódi Hírek