Újabb botrányos tények derültek ki Völner Pálról: A kormányzati szervek is érintettek

Új dokumentumok kerültek ki.

Facebook-bejegyzésben adott hírt Kassai Dániel XVIII. kerületi ellenzéki önkormányzati képviselő, hogy megkapta a Völner Pál ügyében az Alkotmányvédelmi Hivatalnak benyújtott kérdéseire a választ.

Kiderült, a hatóság kétszer is átvizsgálta az azóta lebukott államtitkárt 2015 és 2021 között, azonban azok alapján nem találtak semmi gyanúsat a kenőpénzeket elfogadó politikusról, és emiatt szerinte a hatóság a hibás.

Kassai Dániel bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

❌ A Völner Pál ügyben válaszolt az Alkotmányvédelmi Hivatal!

🕵️‍♀️ Válaszukból kiderül, hogy 2015 és 2021 között

kétszer is átvilágították a korrupciógyanúba keveredett Völner Pált

az Igazságügyi Minisztérium lemondott miniszter-helyettesét és parlamenti államtitkárát, de úgy tűnik mégsem találtak semmit, ami miatt büntető eljárás megindítását kezdeményezték volna. 🤫

⚖️ A törvény szerint, ha egy nemzetbiztonsági ellenőrzés során kockázati tényező merül fel az átvilágított személlyel kapcsolatban, akkor az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatója tájékoztatja a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős minisztert, vagyis Pintér Sándor belügyminisztert.

Ha volt ilyen tájékoztatás, akkor azt Pintér Sándornak meg kellett kapnia.

✍️ Ennek bebizonyítása lehetséges, ugyanis a Nemzetbiztonsági Bizottság, ha valamely nemzetbiztonsági szolgálat jogszabályellenes működését észleli, ténymegállapító vizsgálatot folytathat le, amely során betekinthet a nemzetbiztonsági szolgálatok nyilvántartásában lévő, egy adott ügyre vonatkozó irataiba is.

‼️ Ha kiderül, hogy Pintér hallgatott, akkor neki is vállalni kell a politikai következményeket, mint ahogy Varga Juditnak is, de felelős lehet az Alkotmányvédelmi Hivatal a Völner vizsgálat alatt regnáló főigazgatója is, hiszen hogy lehet az, hogy az ő munkatársai nem, de Nemzeti Védelmi Szolgálat kiszúrta, kinyomozta és feljelentésük során az ügyészség tovább vitte az ügyet.

💸 Völner Pált most 83 millió forint kenőpénz elfogadásával gyanúsítják, rajta kívül azonban többeknek kell vállalni a politikai és szakmai felelősséget is.

Az Alkotmányvédelmi Hivatal hibázott,

hiszen az tudható, hogy ők nem tettek feljelentést kétszeri nemzetbiztonsági ellenőrzés után sem, noha a törvény kimondja, hogy nemzetbiztonsági kockázat áll fenn, ha az ellenőrzött személy nem alkalmas jogviszonyának illetéktelen befolyástól mentes ellátására.

(Kassai Dániel/Facebook)

Valódi Hírek