Most lett elege Donáth Annának: „A kormányváltás után közvetlenül választunk köztársasági elnököt!”

A Momentum elnöke kiakadt azon, hogy Orbán önkényesen jelentgeti be, ki lesz a legfőbb közjogi méltóság.

Beszámoltunk róla, hogy a közutálatnak örvendő, elviselhetetlenül negédes stílusú, totális párthűségét Fidesz- és OV’22-fülbevalókkal is bizonygatni kész Novák Katalint jelöli az államfői pozícióra a Fidesz.

Márki-Zay Péter véleményét az ügyben >>ITT<<, Gyurcsány Ferencét pedig >>ITT<< szemléztük.

Most megszólalt a Momentum elnöke, Donáth Anna is, aki azt írta:

„Orbán Viktor ma újságírói kérdésre bejelentette: Novák Katalin lesz Magyarország következő köztársasági elnöke.

Ízlelgessük, Magyarországon ma úgy derül ki, hogy ki lesz az ország legfőbb közjogi méltósága, államunk elnöke, hogy Orbán Viktor bejelenti.

Az emberek pedig csak ülhetnek, nézhetik, hallgathatják a bejelentést.

Holott a kérdés nem kevesebb mint, hogy ki lesz az a személy, aki a pártok felett, azokon átívelően testesíti meg a nemzet egységét. Ebben még a korábbi Alkotmányunk és a mostani Alaptörvény is hasonlóan rendelkezik. Jól is van ez így, hiszen a nemzetegyesitő munkára szükség van.

És főleg most lenne erre szükség, hiszen rendkívül nehéz időszak előtt állunk. Mert nem csak a szociális válságok súlyosbodása élezi egyre inkább a konfliktusokat ember és ember között.

A politikai rendszer is olyan helyzetet teremtett ami miatt áprilisban, a választásokat követően, a választások eredményétől függetlenül a társadalom egyik fele dühös és csalódott lesz.

Ezért gondolom azt, hogy változtatnunk kell a kormányváltást követően azon, hogy miképpen választjuk a magyar köztársaság elnökét. A nemzet egységét a nemzet felhatalmazásával lehet és kell képviselni.

Ideje visszaadni a jelölés és a választás jogát az embereknek, eljött az ideje a közvetlen köztársasági elnökválasztásnak, hogy egy békésebb, összetartóbb és egységesebb országot építhessünk.”


.

Kaocsolódó cikkeink:

Gyurcsány Ferenc: “Megalázzák a hazát, megalázzák az államfői hivatást”

.

Márki-Zay kegyetlenül kiakadt Novák Katalin jelölésén: “Ezt a nőt személyes felelősség terheli a jogállam lebontásáért”

.

Valódi Hírek