Jakab Péter: Mi nem felfelé nézünk, hanem előre, mert így tudunk figyelni a szövetségeseinkre is

A Jobbik elnöke reagált Márki-Zay Péter bírálataira.

Márki-Zay Péter a napokban egy interjúban arról beszélt, hogy „rengeteg áruló van” az ellenzékben, szerinte például Molnár Zsolt erős fideszes kapcsolatokkal rendelkezik, a Jobbik pedig nem száll be megfelelő mértékben a kampányba.

A Jobbik elnöke hétfőn a Facebook-oldalán reagált az elhangzottakra, Jakab Péter posztját változtatás nélkül idézzük:

Mi, jobbikosok érkeztünk a legtávolabbról az egységes ellenzékbe. 🇭🇺

👉 Mégis megérkeztünk, hogy ne kövessük el újra a 2018-asok hibáját. 👉 Megérkeztünk, noha a hatalom a létezésünket is tiltani akarta.

Amikor 2020 januárjában átvettem a Jobbik vezetését, még mindig a milliárdos ÁSZ-büntetést nyögtük, miközben a pártot meg kellett tisztítani azoktól, akik ma is együttműködnek a Fidesszel.

A büntetést kifizettük, a pártot megtisztítottuk és felkészítettük arra, hogy az egységes ellenzék részeként küzdhessen a kormányváltásért.

🤜 Rengeteg aktivistával, és dupla annyi pénzzel szálltunk be az előválasztás finanszírozásába, mint a többi párt.

🤜 29 körzetben nyertük el a választók bizalmát. A legnehezebb körzeteket bízták ránk, ahol vérrel és verítékkel lehet csak legyőzni a Fideszt, de rajtunk nem fog múlni.

🤜 Ezután összegszerűen a Jobbik ajánlotta fel a pártok közül a legtöbb pénzt a közös ellenzéki kampányba.

Rajtunk nem múlhat a közös miniszterelnök-jelölt győzelme. És nem is fog. Aki ezek után a Jobbikot támadja, az Orbán hatalmon maradását segíti. De ezt a közös miniszterelnök-jelölt nyilván nem hagyná, hisz érte is küzdünk.

➡️ Igaz, mi nem felfelé nézünk, hanem előre.

➡️ Így kisebb az esélye annak, hogy elbukunk, nagyobb annak, hogy célba érünk. Mert így tudunk figyelni a szövetségeseinkre és a karmesterre is. Ha irányít, megyünk.

Ha nem, akkor is. A 29 legnehezebb körzet kötelez.

🇭🇺 Rajtunk nem fog múlni a kormányváltás. Rajtunk nem. Mi, jobbikosok készen állunk. Csak előre!


.

Valódi Hírek