Jakab Péter: Orbánék az akciós élelmiszerektől is megfosztják a magyarokat

A kispénzű, akciókra utazó vásárlók fognak rosszul járni.

Beszámoltunk róla, hogy Semjén Zsolt törvénymódosító javaslata alapján a 100 milliárd forintnál nagyobb árbevételű láncoknak (így az Aldinak, az Auchannak, a Lidlnek, a Penny Marketnek, a Sparnak és a Tescónak) 48 órával a minőség-megőrzési határidő előtt fel kell ajánlaniuk a lejárathoz közeledő élelmiszereiket az államnak.

A Jobbik elnöke felháborítónak tartja a fideszes törvénymódosítást, Jakab Péter szombaton azt írta a közösségi oldalán:

☝ Már az akciós termékeket is leveteti a polcról a „családbarát” kormány!

📌 A háztartások jövedelmének már így is 60 százalékát elviszi a megélhetés.

📌 Egy bérből és fizetésből élő magyar polgár már most is a fizetésének minimum a negyedét költi élelmiszerre, egy magyar nyugdíjas pedig még többet is.

❔ Erre most mit csinál a magát családbarátnak mondó kormány⁉️

☝ Még az akciós élelmiszerektől is meg akarja fosztani a legszegényebbeket.

📌 Mikor máskor, mint most, az óriási infláció és a soha nem látott áremelkedések közepén döntöttek úgy, hogy ideje megregulázni a „körön kívüli” nyugati élelmiszerláncokat.

📌 A láncoknak a lejárathoz közeledő élelmiszereiket fel kell ajánlaniuk az államnak. Kivéve a haveroknak, hiszen rájuk ez nem vonatkozik.

📌 Ez a felajánlás jelen esetben éppen annyira önkéntes, mint a ’40-es, ’50-es évek beszolgáltatásai, csak most nem közvetlenül sarcolják meg az átlagembert. Pedig nem az élelmiszerláncokkal szúrnak ki elsősorban, hanem a kispénzű vásárlókkal, akiket most megfosztanak az akciós termékektől.

📌A szociálisan érzéketlen kormány ugyanis láthatólag nem hajlandó tudomást venni arról, hogy az átlagember és a nyugdíjas nem jó dolgában vadássza a lejárathoz közeli, éppen ezért leértékelt élelmiszereket, hanem azért, mert nem képes mást megfizetni.

☝ A néppárti Jobbik szerint nem sarcolni kellene, hanem végre adókat csökkenteni.


.

Valódi Hírek