Nyílt hadüzenetet küldött Orbán minisztere Bige Lászlónak

Megadta a miniszterelnök a kilövési engedélyt?

Interjút adott az Indexnek Nagy István agrárminiszter. A politikus az egész interjúban Bige Lászlót bírálta, amiért szerinte kartellezett, és

állítása szerint „a magyar gazdák kárára nyerészkedik„.

A miniszter arról beszélt, a Magyarországon felhasznált nitrogén műtrágya 50-55%-át termelik meg itthon, a többit pedig importból szerzik be. Az országban előállított műtrágyát a Bige által tulajdonolt Nitrogénművek Zrt. állítja elő. Bigét a politikus „baloldali milliárdosnak” nevezi, aki szerinte „nyíltan fenyegeti és zsarolja a magyar gazdákat„, és a jogtalanul szerzett pénzből finanszírozza az ellenzék kampányát.

{A} magyar gazdák pénze annak a baloldalnak a kampánykasszájába vándorol, amely kormányzása alatt is mindig a magyar gazdák ellen volt, külföldiek és vörösbárók kezére játszotta a magyar földvagyont” — állítja az agrárminiszter. Nagy István azt mondta, Bige megegyezett más vállalkozókkal, hogy adják drágábban a műtrágyát, holott szerinte azt olcsóbban is lehetne kínálni.

Mint ismert, Bige László segítséget ajánlott Márki-Zay Péternek, és azt mondta, bármekkora összeggel segíti az ellenzék kampányát Orbán Viktor és kormányának leváltása érdekében. Azóta valódi

össztűz zúdult a milliárdos vállalkozóra a kabinet részéről, és a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálódni kezdett ellene.

(Index/Nyugati Fény)

Valódi Hírek