Gyanús nyomra bukkant a DK Völner Pállal kapcsolatban: Így tüntethette el a milliókat a korrupt politikus

A DK vagyonosodási vizsgálatot követel.

Pénteki sajtótájékoztatóján jelentette be Barkóczi Balázs, a DK szóvivője, hogy újabb gyanús céghálóra bukkantak, amelyek a nemrég korrupciós botrányban lebukott Völner Pálhoz köthetők.

Barkóczi elmondta: két lovardára bukkantak a Völner család céghálójában. A lovardákkal foglalkozó Aktív Lovak Kft., valamint az angol elnevezésű, de azonos jelentésű Active Horses Kft. tagja Völner Pál egyik lánya. A vállalkozás honlapján a [email protected] e-mail-cím van megadva elérhetőségként.

Természetesen megtörténhet, hogy valaki huszonévesen épít fel ilyen sikeres vállalkozásokat, de az is lehet,

egész egyszerűen nem tudunk valamiről

— fogalmazott a DK politikusa. Hozzátette, egyelőre nem világos, hogy a lovardáknak köze van-e a leváltott államtitkár eddig kiderült korrupciós ügyleteihez, és az sem, hogy a „Völner Pál által zsebre tett milliók” hová kerültek.

A Demokratikus Koalíció azt követeli a NAV-tól, hogy induljon vagyonosodási vizsgálat Völner Pál ellen.

Barkóczi azt mondta, ameddig nem derül ki, mennyi pénzt tett zsebre a korrupt politikus, valamint az, hogy hová kerültek az általa felvett összegek, addig ennek az ügynek nem lesz vége.

Jogunk van tudni, hova kerültek a korrupcióval szerzett milliók!

— hangsúlyozta Barkóczi. A vagyonosodási vizsgálattal kapcsolatban az a céljuk, hogy kiderüljön minden részlet a Völner-cégbirodalommal kapcsolatban.

Barkóczi megjegyezte, az Orbán-kormány korábban ellehetetlenítette, hogy parlamenti vizsgálóbizottság ellenőrizze a képviselők vagyonosodását, és erre csak az adóhatóság lett jogosult. Szerinte a Völnerhez hasonló politikusok miatt döntöttek így, hogy el lehessen tussolni a lopott pénzek útját.

A DK szóvivője szerint a közpénzek eltüntetésére a fideszes politikusok gyakran a családjukat használják fel, „ők azt értik ez alatt, hogy a család az első”.

A jelenlegi korrupciós ügyben csak vagyonosodási vizsgálattal lehet felderíteni, valóban családi vállalkozásokon keresztül tüntette el a korrupt államtitkár a lenyúlt pénzeket.

A videót itt találod:

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek