Dobrev Klára: Ha az ellenzék nyer jövőre, visszaállítjuk a nyugdíjak svájci indexálását

Orbán „nyugdíjemelése” egy blöff, mert a rekordmagas inflációval már most többet vettek ki az idősek zsebéből.

Minden korábbi várakozást felülmúló, 7,4 százalékos novemberi inflációról számolt be tegnap a Központi Statisztikai Hivatal.

Az alapvető élelmiszereknél különösen brutális drágulás figyelhető meg: az étolaj közel 30%-kal, a liszt és a margarin pedig 20%-kal került többe idén novembereben, mint egy évvel korábban.

A Demokratikus Koalíció ezért követeli régóta a kiszámítható, a bérek és az árak növekedését is követő nyugdíjszámítási rendszer bevezetését.

A 7,4%-os, évtizedes inflációs csúcs immáron nemcsak a tisztességes magyar családok meghitt ünnepi készülődését lehetetleníti el, de a nyugdíjasok jövő évi nyugodt megélhetését is veszélybe sodorja – közölte Dobrev Klára.

„Mára már borítékolható, hogy a jövő évi infláció jelentősen meg fogja haladni a bejelentett nyugdíjemelést, ezért januárban a magyar nyugdíjasok pénze ismét kevesebbet fog érni.

Orbánék az összeomló gazdaságpolitikájukkal képtelenek a nyugodt időskor feltételeit megteremteni a magyar nyugdíjasoknak, ez pedig nem maradhat következmények nélkül jövő áprilisban!”

– közölte az Európai Parlament magyar alelnöke, aki világossá tette, hogy ha jövőre az ellenzék alakíthat kormányt, akkor a nyugdíjszámításnál visszaállítják az infláció mellett a bérnövekedést is figyelembe vevő svájci indexálást.


.

Valódi Hírek