Tagadja a XVI. kerületi Fidesz-aktivista, hogy ő fenyegeti és zaklatja piócaként Karácsony Gergelyt

Azt állítja, visszaéltek a nevével.

E-mailben fenyegette Karácsony Gergelyt egy Zánkai Péterné Gabriella néven bemutatkozó nő, aki a Főpolgármesteri Hivatalnak küldött levelében leírta, ő volt az, aki levideózta, hogy a főpolgármester sofőrje egy 100 méteres szakaszon a buszsávban haladt.

A levél írója azt is kijelentette, „egy ideje már megfigyelés alatt tartom a kormánypárt felhívásának megfelelően – több civil aktivistával együtt”.

Az e-mailben Zánkai úgy mutatkozott be, mint a XVI. kerület 3-as számú önkormányzati választókerületének „kapcsolattartója”, illetve a Nemzeti Összefogás 2022 nevű mozgalom alapítója. A nő szerint a Városháza eladásáról szóló hírek valósak, és Karácsonyt nem a titkosszolgálatok figyelik meg, hanem a vele elégedetlen választópolgárok.

Bármit is tesz ott leszünk a sarkában, és a közvélemény mindenről tudni fog”

— írta fenyegetően. A nő arra kérte a főpolgármestert, oszlassa fel a közgyűlést, és távozzon a tisztségéből, különben hosszú börtönévekre számíthat. A levélíró egy blogot is linkelt, és az oldalon Szatmáry Kristóffal, a Fidesz országgyűlési képviselőjével látható.

Az e-mailt Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra Vajda Zoltán, az ellenzék XVI. kerületi képviselőjelöltje. A levélben megfogalmazott állításokat azonban semmi nem igazolja.

A hvg megkereste Zánkai Péterné Gabriellát, aki így reagált: „Szeretném kihangsúlyozni, hogy mindenféle híresztelések és vádaskodások ellenére, nem én írtam az Ön által idézett levelet. Nyomatékosan szeretném jelezni, hogy BLOGOT sem működtetek! A vádaskodások és zaklatások miatt a szükséges jogi lépéseket megteszem„.

A nő Kovács Péter XVI. kerületi polgármesterrel közös sajtótájékoztatón jelentette be, rendőrségi feljelentést tesz. Azt mondta, visszaéltek a nevével, és „sárba tiporják” a hírnevét. Elmondta, a videók semmilyen módon nem egyeztethetők össze a személyével.

(hvg.hu/Kovács Péter/Facebook)

Valódi Hírek