Felháborító: Ezek a fideszes politikusok fittyet hánynak a járványügyi szabályokra (+fotók)

Tombol a negyedik hullám, de őket nem érdeklik a járványügyi szabályok.

Egyes politikusok örömmel osztanak meg mindenféle politikai eseményekről fotókat, kiszúrtuk, hogy a koronavírus-járvány miatt újra bevezetett szabályokra jórészük fittyet hány,

nem viselnek maszkot.

Először Szijjártó Péter fotóin tűnt fel, hogy mintha rá nem vonatkoznának a regulák. Ezt egyébként tegnap is észrevettük, hogy amikor Barcelonában járt, részt vett egy misén, és a feltöltött fotók tanúsága szerint nem megfelelően viselte a maszkját, az orrát nem takarta el vele.

Kedden újabb fotókat posztolt a külügyér. „Az OECD azon kevés nemzetközi szervezet közé tartozik, ahol nem az ideológiák, hanem a valóság számít. Ezt a vonalat viszi Mathias Cormann is, nem véletlen támogattuk őt a választáson”, írta Szijjártó.

A fotók jól látszik, hogy sem az ausztrál politikus, sem pedig a magyar külügyminiszter nem visel maszkot. Ráadásul kezet is fognak egymással, így a másfél méteres távolságot sem tartják be. Ez így egy világjárvány idején nem túl ildomos.

Kásler Miklós nagy örömmel számolt be kedden arról, hogy megint ülést tartott az Operatív Törzs. Az emberminiszter azt is írta, hogy mivel sokan vettek részt a múlt heti oltásiakción, december 15-ig meghosszabbítják azt.

Az ülésről néhány képet is megosztott, de megint szembetűnő, hogy például Pintér Sándor belügyminiszteren nem volt maszk, holott Müller Cecília és maga az emberminiszter is viselte azt.

És úgy tűnik, hogy az igazságügyi minisztert sem érdekli különösképpen, hogy járvány van. Mert például a tegnap esti találkozóján senki sem viselt maszkot.

Varga Judit korábban is hidegen hagyta a maszkviselési szabály. Hétfőn hivatalában fogadta Maroš Šefčovičot, az Európai Bizottság intézményközi kapcsolatokért és tervezésért felelős biztosát. A részt vevők közül csupán egy ember viselt maszkot.

Érdekes, ha pont ők nem tartják be a szabályokat, és nem védekeznek megfelelően, akkor hogyan várják el, hogy a többség eleget tesz annak, amit követelnek tőlük. Nagyobb példamutatást vártunk volna.

November 20-tól egyébként kötelező a maszkviselés zárt térben. Az erről szóló részletszabályokról ITT írtunk.

Valódi Hírek