Lázár János csúnyán bepipult egy olvasói levéltől: „Mindenkinek jogában áll hülyének lenni”

Nem tartotta magában a véleményét.

Élő Facebook-bejelentkezésben reagált lakossági véleményekre Lázár János. A korábbi kancelláriaminiszter arról beszélt, három lakossági fórumot tervezett tartani, azonban a járványhelyzet miatt ezek közül egy sem valósul meg, ehelyett online reagál a lakossági véleményekre.

A fórumot a november végén induló tram-trainre hegyezte ki, de hozzátette, az oltásokkal kapcsolatban is sok visszajelzés érkezett. „Tehetséges nép a magyar„, mondta kissé rosszmájúan, megjegyezve, hogy vannak olyanok, akik a tram-train indulását és a koronavírus elleni vakcinákat képesek összefüggésbe hozni.

A videó jelentős részében a tram-train indulásának részleteiről beszélt, amelynek során önmagát méltatta, mondván, nem mondott le „egy régi álom” megvalósításáról. Azt mondta, Hódmezővásárhely mindenképpen jól jár a fejlesztéssel, a támogatást az Európai Unió „nagyvonalúan” támogatta, és a magyar adófizetők is „mélyen a zsebükbe nyúltak„, hogy fejlődjön a Szeged és Hódmezővásárhely közti közlekedés.

Az egyik kérdés arra vonatkozott, hogy mi történik akkor, ha Márki-Zay Péter nyeri a jövő évi választást a Hódmezővásárhely központú választókerületben. Lázár erre nagy magabiztossággal replikázott:

Nem fog nyerni

— jelentette ki. Ennek ellenére egy másik kérdésre már úgy reagált, hogy majd kiderül, milyen lobbiereje lesz a megyének a jövő évi választás után.

Arról beszélt, a hódmezővásárhelyiek „státuszkonzervatív emberek„, és nem szeretik a változást. Szerinte minden egyes változásért meg kellett küzdeni a városban, és amit korábban elleneztek, azt a későbbiekben úgyis megtanulják majd használni.

A videós bejelentkezés felénél az egyik szegedi párbeszédes képviselő rákérdezett a projekt megtérülésére Lázárnál, aki gúnyosan válaszolt. „Ha egyszer majd a Párbeszéd kormányra kerülésével büntetik meg a választópolgárok az országot,

kíváncsi vagyok, hogy mikor dobja meg Szeged városát egy ekkora lehetőséggel a Párbeszéd

— vetette oda.

Az egyik választópolgár arra kérdezett rá, hogyan tud a tram-trainnel foglalkozni Lázár a jelenlegi járványhelyzet idejében. A kérdésre válaszul Lázár odaszúrt, mondván, „óriási intellektuális teljesítmény„. A nő oltásellenes nézeteket osztott meg, és a beoltottakat kárhoztatta.

A képviselő azt mondta, „mindenkinek jogában áll hülyének lenni„,

csak ne mások életének kockáztatásával tegye.

A továbbiakban a vasútvillamos indulásával kapcsolatos részletkérdésekre válaszolt. A bejelentkezést végén megköszönte a kérdéseket, majd azzal zárt, külön nagyra értékeli a személyeskedő kérdéseket, mert azokra élőben tudott reagálni.

Lázár János teljes videóját itt lehet megnézni:

(Lázár János/Facebook)

 

Valódi Hírek