Exkluzív információkat osztott meg a kórházban fekvőkről Szombathely polgármestere: Kiderült, milyen az oltottak aránya

A kormányhivatal eltitkolta az adatokat.

A csütörtöki közgyűlésen számolt be a szombathelyi Markusovszky Kórházban lévő járványhelyzetről a megyeszékhely ellenzéki polgármestere. Nemény András arról számolt be, hogy a kórházban az intenzív osztály telítettsége 50%-os, és jelenleg 17-18 ember fekszik lélegeztetőgépen.

Azt is elmondta,

az intenzív osztályon fekvők háromnegyede oltatlan, az oltottak többsége pedig Sinopharmot kapott.

Hozzátette, az oltott betegek mindannyian régen kapták meg a vakcinákat — így az idő előrehaladtával hatékonyságuk jelentősen csökkent. Kiemelte, a kormányhivataltól hiába próbált információkat kérni, a járványhelyzetre hivatkozva 45 napra visszatartja az adatokat. A polgármester sajnálja, ugyanis szerinte az információk megosztása a hatékony védekezést segítené elő.

Kiemelte, a kormány lehetővé tette a polgármesterek számára, hogy előírják az önkormányzati dolgozók kötelező oltását, de ők ezt nem tették meg. Ennek egyik oka, hogy az

1500, önkormányzati intézményekben dolgozó munkatárs esetében több mint 80%-os az átoltottság.

A városi szilveszter megtartásának lehetőségéről az operatív törzstől várnak állásfoglalást. A sportkarácsony nevű rendezvényt nem szervezik meg, a díjakat azonban eljuttatják a nyerteseknek. Arra kérte az óvodai vezetőket, hogy ne szervezzenek olyan eseményeket, amelyek külsős kontakttal járnak.

Kecskés László fideszes képviselő arról beszélt,

meg kellett nyitni a második koronavírus-osztályt a betegek növekvő száma miatt.

Hozzátette, pontos adatokat nem tud mondani a szombathelyi fertőzöttekről.

(nyugat.hu nyomán)

Valódi Hírek