Márki-Zay kiakadt: A Fidesz érdeke, hogy Gattyán megossza az ellenzéki szavazatokat (+videó)

Megvan az új Berki Krisztián?

Miután a teljes ellenzéki összefogás révén karnyújtásnyi távolságba került a Fidesz leváltása (a Závecz legfrissebb kutatása szerint 4 százalékkal vezet az ellenzéki összefogás a Fidesz-KDNP előtt), a hatalom minden erejével ráállt a kamupártok gründolására, támogatására.

Eddig a Volner Párt, a Mi Hazánk, az ISZOMM és a Kétfarkú Kutyapárt volt a kormánysajtó kedvence, Rogánék azonban úgy vélhették, ezek együtt sem térítenek el annyi ellenzéki szavazót, hogy hatalmon maradhasson a Fidesz, ezért most Gattyán György recskamilliárdos lengette be, hogy a választások előtt új párt alapításába fog.

A szerdai RTL Híradóban Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje reagált a hírre.

Márki-Zay világossá tette: a Fidesz kétpárti választási rendszert alakított ki, amelyben csak teljes összefogással lehet leváltani a kormányt. Aki az előválasztás után jelentkezik, óhatatlanul az ellenzéki szavazók megosztására törekszik.

„A szavazatok megosztása a Fidesznek az érdeke”

– közölte Márki-Zay Péter.

„Lehet, ez egy spontán gondolat, lehet, hogy Gattyán György vagy éppenséggel Toroczkai László őszintén hisz a harmadik út lehetőségében, de az is lehet, hogy e mögött a kezdeményezések mögött a Fidesz áll.”

– tette hozzá.

Márki-Zay arra számít, a Fidesz érdekében még biztosan alakulnak hasonló kezdeményezések a választás előtt, és az ellenzék csak annak szurkolhat, hogy ezek a Fidesztől vegyenek el minél több szavazatot, és ne az ellenzéki jelöltektől, illetve listától.

A hat ellenzéki párt az RTL Klubnak küldött közös közleményében annyit írt:

„Az egységes ellenzék a Fidesz leváltására készül, más politikai akciókkal, bejelentésekkel nem foglalkozik”

– közös közleményben reagált a hat párt (DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd) az RTL Klubnak a milliárdos esetleges indulására.

Videó:

.

Valódi Hírek