Kiakadt Orbánékra a Magyar Orvosi Kamara titkára: Nyíltan kimondta, miért titkolózik a kormány

Világos állásfoglalás.

Interjút adott az RTL Híradónak Nagy Marcell, a Magyar Orvosi Kamara titkára, amelynek során elmondta, milyen problémákkal állnak szemben az egészségügyi dolgozók jelenleg. A tisztségviselő szerint a létszámhiány mellett az információhiány és az új kutatási eredményekkel frissülő szakmai eljárásrend hiánya okozza a legnagyobb gondokat.

Nagy szerint jelenleg „háborús medicina zajlik„. Azt mondta, jó lenne az egészségügy szempontjából, hogy a kórházban ápoltak közül mennyien kaptak oltást. „Ez a mi munkánkat nem segítené elő, ez elsősorban

azt segítené elő, hogy az embereket sikerüljön meggyőzni az oltás szükségességéről és fontosságáról

— jelentette ki.

Szerinte a szakmai szervezetek hiába kérik a kormányt, nem adják ki az átoltottsági adatokat. Nagy kijelentette, „kizárólag politikai oka lehet” annak, hogy a kormány nem hozza nyilvánosságra ezen információkat.

Gulyás Gergely a legutóbbi kormányinfón azt mondta, mindenki számára nyilvánvaló az eddigi nyilatkozatok alapján, hogy a kórházban ápoltak és az elhunytak között is az oltatlanok vannak többségben. Az RTL Híradónak azt válaszolta a Koronavírus Sajtóközpont, hogy az oltatlanok 4-6-szor nagyobb eséllyel kerülnek kórházba, mint a beoltottak.

(RTL Híradó nyomán)

Valódi Hírek