Nem hiszed el, mi épült 540 millió forintból négy és fél év alatt (!) a Rétközben

„Fejlesztettek”.

540 millió forintból kellett volna megújulnia a Rétköznek, azonban négy és fél éve nem történt semmi — adott hírt Facebook-oldalán Hadházy Ákos hétfőn.

A képviselő bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

Gondolom, özönleni fognak ezután a turisták a szabolcsi Rétközbe… Az 540 milliós projekt címe: a Rétköz turisztikai kínálatának integrált fejlesztése.

A jó hír az, hogy a látszattal ellentétben nem a teljes félmilliárdos összeget szánták Buj község képeken látható “Sirinya” horgásztavának fejlesztésére. Ebből a pénzből más attrakciónak is létre kellene jönnie, pl. a közeli Gyulaházán (Farkas Bertalan faluja) egy űrrepülés-történeti kiállításnak is.

Az is talán jó hír, hogy amit most láttam átutazóban megállva, az még a megvalósulás ELŐTTI állapot, ugyanis úgy tűnik,

a közbeszerzéseket még csak most írták ki (harmadszorra) a megvalósításra.

A ROSSZ HÍR, HOGY A MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT MÁR 4 ÉS FÉL ÉVE ELNYERTE ERRE A PÉNZT ÉS AZ ÁLLAM KI IS FIZETTE MÁR A TELJES ÖSSZEGET… Ehhez képest majdnem öt év alatt annyi történt csak, hogy már harmadszorra írják ki a munkákra a közbeszerzést…

A legrosszabb hír azonban, hogy a szomszédban is volt egy 700 milliós projekt (Nyíri Mezőség turisztikai fejlesztése), ahol viszont már lezajlott a közbeszerzés és elvileg teljesen készen van minden. Ott végigjártam az összes helyszínt és nagyon furcsa dolgokat találtam – erről később részletesen be fogok számolni, csak még várom, hogy hajlandóak-e részletes adatokat is adni a megyétől.

(kiemelt kép: Hadházy Ákos/Facebook)

Valódi Hírek