Ármustra az eredeti és az alternatív patronok között

Nagyszerű, ha már van egy klassz nyomtatód, viszont akkor valószínűleg te is szembesültél azzal, hogy a további költségeket javarészt a patronok folyamatos pótlása jelenti nálad is.

Több száz vagy akár ezer oldal rendszeres nyomtatása mellett valószínűleg te is elgondolkodtál már költséghatékonyabb megoldáson, anélkül, hogy a nyomtatás minőségéről le kéne mondanod.

A TonerPartners.hu munkatársai összehasonlították neked a Canon patronok árait, és további spórolási tippeket gyűjtöttek össze, hogy festékkazettád élettartamát kimaxold.

Alapvető tudnivalók

Ahhoz, hogy a legtöbbet kihozd a toneredből, nem árt megismerned a saját nyomtatód működését.

Amikor megvásároltad a nyomtatódat, szembesülnöd kellett vele, hogy alapvetően két különböző nyomtatási eljárással működő készülékek vannak a piacon.

Ha akkor nem is fordítottál erre különösebben nagy figyelmet, a költséghatékonyság szempontjából muszáj egy kicsit alaposabban megismerned az eljárások közötti különbségeket.

A tintasugaras nyomtatókban tintapatron szolgáltatja a festéket. A tinta nyomtatás közben a nyomtatófej fúvókáin keresztül kerül a papírra.

A lézernyomtatók patronjait tonereknek hívjuk. Itt az optikai henger és a beégetőegység rögzíti a festékport a papírra.

Eredeti vagy utántöltött?

Mind a tintasugaras nyomtatókhoz, mind a lézeres készülékekhez kapható a gyártó cég által kínált eredeti patronon kívül utántöltött, más néven kompatibilis toner.

Az eredeti tonerek és patronok elég magas árkategóriában mozognak. Viszont megvan az az előnyük, hogy a toner kiüresedése után akár a gyártó céghez visszaküldheted, akár egy hazai vállalkozás átveszi tőled újrahasznosítás céljából.

A kompatibilis utántöltők egyik legnagnagyobb előnye a jóval alacsonyabb árfekvés. Ilyen utántöltőt független harmadik fél gyárt általában. Ha sikerül megbízható szállítót találnod, akkor nem kell félned attól, hogy a nyomtatód meghibásodik vagy tönkremegy.

A TonerPartners.hu oldalon leggyakrabban használt keresés a Canon 545 xl, mivel nem csak eredeti, de megbízható kompatibilis utántöltőt is lehet tőlük rendelni.

Összehasonlítási árak

A Canon legnépszerűbb nyomtatóihoz való festékek árát hasonlította össze a TonerPertners.hu csapata. Az összehasonlítás során 2021. szeptemberi árakat vettek alapul, és számították ki 1 fekete-fehér oldal nyomtatási költségét.

Az eredeti tonerekkel a nyomtatási költség 13-19 forintba kerül, míg ezt kompatibilis toner használatával akár 2-9 forintra redukálhatod.

Az utántöltők feltüntetett hozama 5%-os lefedettséggel számol, ami egy több bekezdéses dokumentumnak felel meg. Fényképek és illusztrációk nyomtatása esetén a színfogyasztás jelentősen növekszik.

További festékkímélő tippek

  • Használj ökológiai betűtípusokat
  • Nyomtass energiatakarékos üzemmódban