Nagyon megváltozott Mészáros Lőrinc: Friss fotóin mentőkutyákkal pózol

Átadott egy autót, készült róla egy csomó kép.

Személyesen Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa vezette és adta át

azt a Magyarországon egyedülálló terepjáró mentőautót, ami a Pest Megyei Kutató-Mentőszolgálatot fogja szolgálni a jövőben. Jelen volt továbbá a Takarékbank elnök-vezérigazgatójával, Vida József is.

A mentőorvosi felszerelés mellett az autó hegyről, mélyből, vízből és jégről mentésre alkalmas eszközökkel is rendelkezik. Balázs László, a Kutató-Mentők elnöke a Blikknek elmondta, az autó felszerelésekkel együtt közel 50 millió forintot ér.

„Közel 20 évet vártunk arra, hogy egy ilyen autónk legyen. Mindig is álmodoztunk egy olyan eszközről, ami mindent magában foglal és minden célnak megfelel. Például összkerék meghajtású, így télen is lehet használni, és minden felszerelésünk elfér rajta.

Már nem okozhat problémát, hogy egy-egy mentésre mit is vigyünk magunkkal, mi fér el az autóban – mondta Balázs László, majd megmutatta az autóban lévő, életmentéshez szükséges eszközöket. Ezek között van például áramfejlesztő, egészségügyi felszerelések, különböző bontógépek, hangdetektor, szellőztető berendezés, speciális vágó eszközök, mentőkutya kennelek, kamerák és egy különleges tűzoltó felszerelés.”

— tette hozzá.

Az eseményről Fuszek Gábor készített képeket, amelyeken Mészáros új, életmódváltott külseje nagyon szembetűnő:

(Blikk.hu nyomán)

 

Valódi Hírek