Szétalázták a kommentelők Vastag Tamást, aki a pártkongresszuson felejtette el a Bánk bán nagyáriájának szövegét (+videó)

Mondjuk volt a produkcióval más gond is.

A múlt hétvégi Fidesz-kongresszuson Vastag Tamás énekelte Erkel Ferenc Bánk bánjának ikonikus áriáját, a Hazám, hazám… kezdetűt.

Orbán Viktor ennek a felvételéből osztott meg 15 másodpercet szerdán Facebook-oldalán — többet valószínűleg nem mert, a kommentekből ítélve pedig ez is sok volt.

Az e(X)-Faktoros Vastag Tamás elvileg popénekes, bár az utóbbi időben inkább a Fidesz álruhás propagandistájaként tevékenykedik, már csak ezért is nagy bátorság volt részéről egy olyan áriával próbálkozni, amelynek legemlékezetesebb előadója a magyar opera világhírű sztárja, Simándy József volt, de a produkcióval nem az egyetlen probléma.

Vastagnak ugyanis

nem sikerült a szövegtanulást megugrania.

Az énekes verziójában ugyanis “tudom, hogy életem neked köszönhetem” helyett “tudom, hogy mindenem neked köszönhetem” hangzott el.

Hogy ez hogy nem tűnt fel annak, aki Orbán oldalát kezeli, rejtély.

Vastag egyébként nyár óta az úgynevezett médiatudatosság úgynevezett nagykövete, amely tevékenységével a függetlennek mondott Transzparens Újságírásért Alapítványt képviseli.

Az alapítvány különben nem csinál mást, mint hogy megpróbálja komolyan vehető sajtónak beállítani a kormány propagandagépezetét, többek közt az olyan médiatermékeket, mint az Origo vagy a Pesti Srácok.

Ennek az alapítványnak dolgozik tehát Vastag, aki annyira független és transzparens, hogy fellép a Fidesz-kongresszuson egy képességeit jócskán meghaladó áriával, amelynek még a szövegét sem tudja.

Nem baj, legközelebb jobban sikerül.

Íme Orbán posztja, alatta pedig kigyűjtöttük a hozzászólásokat:

Összehasonlításképpen hallgassuk meg felvétel időpontjában 70 éves Simándy Józsefet is, ha már emlegettük:

 

Valódi Hírek