Most érkezett: Tüntetést szerveznek a pedagógusok a kötelező oltás ellen

Szerintük beláthatatlan következményei lesznek a rendelkezésnek.

Demonstrációt szerveznek a mohácsi pedagógusok a kötelező oltás miatt — írta meg kedden az Index.

Beszámoltunk arról, hogy a tankerületi központok elkezdték kézbesíteni az oktatási intézményeknek a kötelező oltásokról a tájékoztatót a múlt héten.

A dokumentumban az áll, hogy az első dózist december 15-ig kell beadatniuk azoknak, akik ezt még nem tették meg.

Aki már megkapta az oltást, annak ezt

igazolnia kell az intézményvezető felé.

Aki nem oltat, azt fizetés nélküli szabadságra küldik, de egy évre rá el is bocsáthatják, ha addig nem oltatja be magát.

Az Index arról ír, hogy mohácsi pedagógusok egy csoportja békés tüntetést szervez a kötelező oltás ellen, mert szerintük az komoly problémákhoz vezethet az oktatásban.

Az egyik szervező kiemelte, hogy a kezdeményezés az oktatásban dolgozóktól indult el, és elsősorban nekik is szól, éppen ezért a Pedagógusok Szakszervezetét (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét (PDSZ) is meghívták.

„Idővel ugyanakkor kiegészültünk, egészségügyi dolgozók, és más, a védettséget elváró cégek alkalmazottjai is jelezték részvételi szándékukat. A demonstrációt természetesen be is jelentettük”

— közölte a lappal, hozzátéve, hogy a kötelező oltás miatt rengeteg pedagógus távozik majd az oktatásból, ez pedig fokozhatja a már amúgy is jelentős pedagógushiányt.

A demonstrációt szerda este 18:00-kor tartják Mohácson.

 

Valódi Hírek