Durva szankciót vezet be Csányi Sándor azokra a focidrukkerekre, akik miatt sokat perkál az MLSZ

Örökre kitiltják őket.

Nagyinterjút adott a Portfoliónak az OTP vezér Csányi Sándor. Egyebek mellett válaszolt benne Bige László vádjaira, melyekben Csányit azzal vádolta meg, hogy ő áll az ellene indult hadjárat mögött. Erről ITT írtunk.

„Természetesen semmilyen alapja nincs a felém megfogalmazott vádaknak. Bige úr már korábban is megpróbált besározni, azt híresztelte, hogy az OTP azért mondta fel 2008-ban a hiteleit, mert meg akartuk szerezni a műtrágyagyárát.

Többször kértük hivatalos levélben, hogy hatalmazzon fel bennünket az ügyre vonatkozó banki információk nyilvánosságra hozatalára, amelyekből kiderül, hogy valódi, szerződéses oka volt a hitel felmondásának. Soha nem járult hozzá. Tudatosan, mert így bármit mondhatott, mi pedig

nem tudtunk érdemben válaszolni, ugyanis banktitkot sértettünk volna.

Szerencsére beperelte az OTP-t ebben az ügyben, 25 milliárd forintot követelt, a bíróság azonban jogerősen kimondta, hogy alaptalan az igénye, azaz jó okkal és jogszerűen mondtuk fel ezeket a szerződéseket”

– nyilatkozta Csányi.

A bankvezér elmondta azt is, hogy most már Lázár Jánossal és az ország leggazdagabb emberével, Mészáros Lőrinccel is jó a kapcsolata. Örül annak, hogy utóbbi többet fektet be a mezőgazdaságba. A Mészáros-féle mezőgazdasági integráció azonban meglepte, szerinte ugyanis ez nyílt kihívás a KITE-vel szemben.

„Eddig is voltak már hasonló próbálkozások, azok az integrációk sikertelenek voltak. Bár jó a kapcsolatom Mészáros Lőrinccel, azt kívánom, hogy ez is sikertelen legyen”

– fogalmazott.

Csányi arról is beszélt, hogy az MLSZ keményebben fellép a szélsőjobboldali, rasszista drukkerekkel szemben.

„…egy stadionban hangfelvételt készíteni, bizonyítani, hogy ki mit mondott, nagyon nehéz, de azt jól lehet látni, hogy ki dobál, ki provokálja majommozdulatokkal a játékosokat stb. Egyeztettünk az adatvédelmi biztos hivatalával, hogy megfelelő módon végezzük a rendbontók azonosítást, és azokat, akik nagy büntetést hoznak a szurkolótársaik és a szövetség nyakára,

örökre ki fogjuk tiltani a futballpályákról.

A teljes interjút ITT tudod elolvasni.

Valódi Hírek