Felvétel bizonyítja: Benyújtotta a biankó csekket az ellenzékből kiugrott politikus, nagy árat kért a Fidesztől

Nem szégyenlősködik.

Az Éljen Szekszárd Egyesület frakcióvezetője, Bomba Gábor nyilvánosságra hozott egy felvételt, amely szerint a város fideszes polgármestere a kormánypárti frakcióvezetővel arról beszél,

az ellenzékből kiugrott Zaják Rita képviselő alpolgármesterséget kér magának.

Az exkluzív felvétel a közgyűlés szünetében készült, amikor a polgármesternek véletlenül bekapcsolva maradt a mikrofonja.

A november 5-én történt esetről a felvételeket az ellenzéki frakcióvezető megszerezte, majd az érintett részt kivágva publikálta Facebook-oldalán. Zaják Rita idén év elejéig az ellenzéki Éljen Szekszárd-frakció tagja volt, majd előbb kilépett onnan, azt követően pedig a polgármester mellett tanácsnoki pozíciót kapott, és általában a kormánypárti frakcióval közösen szavazott.

A fideszes polgármester, Ács Rezső a bekapcsolva hagyott mikrofon miatt hallatszott, hogy arról beszélt a kormánypárti frakcióvezetővel, Máté Péterrel, hogy „Zaják mindent akar„, és ha kell, akkor megszavazzák őt alpolgármesternek is. Erre Ács úgy replikázott, hogy azt a közgyűlésnek is meg kell szavaznia, de az egyik fideszes képviselő azt ellenzi.

Akkor majd megbeszéljük vele, jó?

— mondta a frakcióvezető Ács Rezsőnek.

Zaják Rita a Párbeszéd révén került fel az ÉSZ listájára, amelynek az ellenzéki frakcióból való kilépését követően is tagja maradt. A párt azonban nem sok lehetőséget hagyott neki: miután kiderült, hogy a Fidesszel szavaz együtt az ellenzék ellenében, kizárták.

Az Éljen Szekszárdért Egyesület elnökének, Bomba Gábornak a bejegyzését itt lehet megtekinteni:

FRISSÍTÉS: Az ÉSZ levelet írt Zaják Ritának, amelyben követelik a képviselőtől, adja vissza listás mandátumát.

(Bomba Gábor/Facebook)

(Címlapfotó: Zaják Rita/Facebook)

Valódi Hírek