Úgy leoltotta a Képzőművészeti Egyetem őt vegzáló fideszes kancellárját a neves filozófus, hogy csak sistergett

A kancellár diplomát és erkölcsi bizonyítványt követelt tőle, de amit kapott, azt nem teszi zsebre.

Briliáns levélben reagált a Képzőművészeti Egyetem kancellárjának felszólítására Tillmann József filozófus-esszéista (képünkön) — szúrta ki a 444.

Tillmann a JPTE és a Képzőművészeti egyetem egykori, a MOME jelenlegi tanára, a MOME doktori iskolájának egykori vezetője, a kancellár pedig azzal próbálta csuklóztatni, hogy bekérette a végzettségét igazoló oklevél másolatát és egy 90 naposnál nem régebbi hatósági erkölcsi bizonyítványt a filozófustól annak feltételéül, hogy a Képzőművészeti Egyetem Doktori Védési Bizottságában kültagként elvégzett munkájáért járó pénzt kifizessék.

Erre adott válaszát Tillmann József a Facebookra is kiposztolta.

A kancellár részére megküldött levélben a filozófus azt írja: úgy tűnik, hogy a kancellárnak nincsenek megfelelő ismeretei a saját munkahelyéről, mivel

„az egyetemi közegben egy doktori bizottságban való részvételi ui. nem diplomához kötött, hanem hosszú éveken át folytatott, több fokozatú tudományos és oktati tevékenység a feltétele, amelyet az Országos Doktori Tanács tart nyilván és dokumentál”.

Hangsúlyozza, hogy

„ez a kvalifikáció alapjában különbözik a kancellárok kinevezésének gyakorlatával — ahol

a Nemzeti Elme- és jellemerő Rendszerének való megfelelés az alkalmazás kritériuma.

Az pedig teljességgel érthetetlen kívánság, hogy több évtizede egyetemeken működő tanároktól ún. hatósági erkölcsi bizonyítványt kívánnak a közvagyont kirabló, az ezermilliókat elsikkasztó Nemzeti Bűnszövetkezet hallatlan hőfokon működő hivatalnokai.

Mivel ilyesféle hiábavalóságokra nem vesztegetem időmet, inkább eltekintek az amúgy is alamizsnának illő díjazástól. Erről tájékoztatom a kollégákat is.”

 

Valódi Hírek