Kötelezően buszoztatták a középiskolásokat az őszödi heccfilm vetítésére Karcagon — Aki nem jelent meg, igazolatlant kapott

Tanítási időben.

Az Elkúrtuk csütörtöki karcagi vetítésére több helyi és környékbeli középiskolából érkeztek diákok, volt olyan intézmény, ahol kötelezővé tették a filmet, és aki hiányzott, igazolatlan órát kap — írta meg pénteken a Telex.

A lap úgy értesült, hogy a gyerekek buszoztatását és a vetítés költségeit is az önkormányzat állta, bár a polgármester cáfolta, hogy fizetett volna a vetítésért.

Csütörtökön háromszor is levetítették az őszödi heccfilmet a karcagi Déryné Kulturális Központban, az első két vetítést

kifejezetten karcagi középiskolásoknak szervezték.

A Karcagi Nagykun Református Gimnázium diákjai számára nem volt kötelező a vetítés, önként lehetett elmenni, a tanulók szerint az iskola diákjainak 60-80 százaléka volt jelen.

A második vetítést a szintén karcagi Szentannai Sámuel Református Gimnázium és a Varró István Szakközépiskola diákjainak szervezték összevontan, akiket több körben, busszal vittek a helyszínre — írják.

A diákok és a tanárok egybehangzóan állították a lapnak, hogy a részvétel a vetítésen a diákok számára kötelező volt, aki nem ment el, annak igazolnia kellett távollétének okát, különben igazolatlan órát kapott.

 

Valódi Hírek