Hadházy Ákos lebuktatta: Maga a polgármester szervezte a buszos utaztatást a gyűlöletmenetre

Váltig tagadta, most kiderült, hogy hazudott.

Az október 23-i „békemenetre” nem csak Romániából buszoztatott embereket a Fidesz, hanem Magyarország különböző részeiből is.

Kósa Lajos például büszkén posztolt erről egy fotót október 23-án reggel, de az erdélyieket szállító buszok is tömött sorokban álltak a körúton.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Demokratikus Koalíció szóvivője, Barkóczi Balázs a békemenetet követően online sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a párt azt követeli

“a CÖF hozza nyilvánosságra a Békemenetre embereket szállító, futballakadémiák vagy önkormányzatok, kistérségek tulajdonában álló buszok bérleti szerződéseit”.

Hadházy Ákos pénteken arról írt Facebook-oldalán, hogy a nyírkércsi polgármester már le is lepleződött: noha váltig tagadta, hogy utazást szervezett volna a fideszes gyűlöletmenetre, most az önkormányzat egyik alkalmazottja megerősítette, hogy szervezetten ment a buszoztatás:

A nyírkércsi polgármester szerint az önkormányzatuk nem szervezett utazást a „Békemenetre”. Ez azért furcsa, mert a faluban szórólapot szórtak ki a polgi nevében arról, hogy az önkormányzat utazást szervez a „Békemenetre” és ezt az önkormányzat egy alkalmazottja telefonon

meg is erősítette.

Három eset lehetséges:

1) Az utazás a botrány miatt elmaradt, így miattam egy busznyi nyírkércsi hiányzott a pesti városnéző sétáról.

2) A polgármester hazudott a válaszában.

3) Két Nyírkércs nevű falu van az országban és a véletlenek különös összjátéka miatt mindkettőt Rostás Jánosnak hívják

Valódi Hírek